Kompany vníma Spurs ako najlepší možný žreb v FA Cupe, Postecogloua sledoval už v Japonsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kompany vníma Spurs ako najlepší možný žreb v FA Cupe, Postecogloua sledoval už v Japonsku

Ange Postecoglou sa rozpráva s Vincentom Kompanym pred zápasom Premier League medzi Burnley a Tottenhamom.
Ange Postecoglou sa rozpráva s Vincentom Kompanym pred zápasom Premier League medzi Burnley a Tottenhamom.AFP
Burnley v piatok 5. januára odštartuje cestu aktuálnym ročníkom FA Cupu. Tréner Vincent Kompany (37) uviedol, že Tottenham vníma pred vzájomným stretnutím ako najlepší možný žreb pre svoje mužstvo.

"Clarets" zavítajú do Londýna, kde ich na svojom štadióne privítajú Spurs. Pre oba tímy pôjde o prvé vystúpenie v novej sezóne najstaršej pohárovej súťaže na svete. Kompany pred duelom uviedol:

"Ak mám byť naozaj úprimný, je to najlepší možný žreb. Takéto zápasy sa očakávajú až vo štvrťfinále, keď ste už odohrali množstvo súbojov a hrali ste aj proti klubom z League Two a League One. Pre nás je lepšie, keď si týmito stretnutiami prejdeme skôr."

"Ak vyhráte prvý zápas, môžete dúfať v pozitívny priebeh pohára a pokračovať ďalej. Ak nevyhráte, potom sa vrátite späť k ligovým povinnostiam. V každom prípade prijímam túto výzvu. Je to správny žreb v správnom čase," doplnil.

Belgičan priznal, že prácu manažéra Angeho Postecogloua sledoval už pred časom: "Viem o ňom už dlho, ešte skôr, ako sa dostal do Japonska. Prostredníctvom iného človeka som sa s ním vtedy spojil, aby som zistil, aké má predstavy o futbale. Nie som prekvapený jeho úspechom."

"Je ťažké dostať sa sem z Austrálie, prešiel cez Japonsko a Škótsko až do Premier League. Jeho povaha vám v mnohých momentoch dokáže ukázať, prečo sa stal úspešným bez toho, aby musel o futbale vôbec hovoriť. Jednoducho to vidíte," zložil poklonu svojmu oponentovi.