City oslavujú zisk ďalšej trofeje. Vo finále FA Cupu zdolali mestského rivala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City oslavujú zisk ďalšej trofeje. Vo finále FA Cupu zdolali mestského rivala

"Citizens" ovládli tohtoročný FA Cup.
"Citizens" ovládli tohtoročný FA Cup.Profimedia
Manchester City získal druhú trofej v sezóne. Vo finále FA Cupu hranom na slávnom štadióne Wembley porazil mestského rivala United. Streleckým hrdinom sa stal kapitán Ilkay Gündogan (32).

Manchester City - Manchester United 2:1 (1:1)

Góly: 1. a 51. Gündogan  - 33. Fernandes (pen.)

Zverenci Pepa Guardiolu predviedli vstup do zápasu ako z učebnice futbalu. O úvodný výkop sa postaral Ilkay Gündogan, loptu nasmeroval až na gólmana Ortegu, ktorý poslal dlhý nákop pred pokutové územie United. Tam vyhral kľúčový súboj Haaland, prihral De Bruynemu, ktorý našiel nemeckého kapitána tímu a autor prvého zápasového dotyku otvoril skóre - celé to trvalo iba 12 sekúnd.

Po presnom zásahu sa lopta nachádzala v moci vedúceho mužstva, väčšie príležitosti ale neboli k videniu ani na jednej strane. Zmenilo sa to až po ruke Jacka Grealisha vo vlastnej šestnástke. Celú situáciu skontroloval hlavný arbiter pomocou systému VAR a odpískal penaltu. Zodpovednosť na seba zobral kapitán "Red Devils" Bruno Fernandes, pokutový kop premenil a vyrovnal na 1:1.

O pár okamihov si na druhej strane po strete s Fredom pýtal penaltu Kevin De Bruyne, rozhodca jeho prosby nevypočul. Do vedenia mohol ísť tím Erika ten Haga v 42. minúte, Varane však po rohovom kope z ťažkej pozície netrafil bránu. Do šatní sa šlo za nerozhodného rezultátu.

Rohový kop bol začiatkom aj ďalšieho vzruchu, v 51. minúte sa oň postaral De Bruyne, loptu nasmeroval na hranicu pokutového územia, kde čakal pripravený Gündogan, ktorý nie príliš ráznym pokusom slabšou nohou namieril presne k tyči de Geovej brány. Nemec si tak pripísal druhý gól, Belgičan druhú asistenciu.

Šancu na vyrovnanie nevyužil v 69. minúte Rashford, keď jeho prudká strela smerovala tesne nad brvno. Pri chuti hrajúci Gündogan sa na malú chvíľu mohol tešiť z hetriku, jeho tretí zásah ale nebol uznaný pre ofsajd. Krátko po začiatku poslednej desaťminútovky videli prítomní diváci nastrelenú loptu z kopačky Bernarda Silvu, po ktorej Akanjimu chýbalo na skórovanie skutočne málo. Oslavujúcu svetlomodrú polovicu štadióna mohol schladiť scenár druhej minúty nadstaveného času - Varane trafil len brankára Ortegu, od neho lopta vystúpala až na hornú konštrukciu brány a z následnej hlavičkovej dorážky sa nepresadil McTominay.

Po gólových ranách kapitánov oboch mužstiev mal dôvod na radosť líder "Citizens", ktorí po výhre v derby oslavujú zisk druhej sezónnej trofeje a vo finále Ligy majstrov budú mieriť na historické treble.

Štatistiky finále FA Cupu
Štatistiky finále FA CupuFlashscore