Strach z Haalanda? V žiadnom prípade, vraví Varane pred finálovým derby v FA Cupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strach z Haalanda? V žiadnom prípade, vraví Varane pred finálovým derby v FA Cupe

Nórsky strelec bude chcieť získať ďalšiu trofej.
Nórsky strelec bude chcieť získať ďalšiu trofej.Reuters
Obranca Manchestru United Raphaël Varane (30) povedal, že pred finálovým súbojom FA Cupu proti Manchestru City sa Erlinga Haalanda (22) nebojí. Priznal však, že ich súper predstavuje hrozbu z každej časti ihriska.

United idú do sobotňajšieho finále s cieľom ukončiť snahu majstrov Premier League o získanie druhej trofeje v tomto ročníku, pričom tím Pepa Guardiolu čaká 10. júna finále Ligy majstrov proti Interu Miláno, v ktorom bude usilovať o prípadný vzácny treble. Jediným mužstvom, ktoré získalo anglický titul, FA Cup a Ligu majstrov v tej istej sezóne, sú United z roku 1999.

Haaland strelil vo svojom debutovom ročníku v Anglicku 52 gólov, pričom vyhral Zlatú kopačku Premier League s rekordnými 36 zásahmi na ceste k oceneniu Hráč roka. Varane povedal, že v City sú viac ako len nórsky kanonier.

"Strach? V žiadnom prípade. Áno, je to veľmi dobrý hráč, to všetci vieme. Nebezpečenstvo zo strany City je ale všade, sú veľmi kompletní," uviedol Francúz pre The Telegraph.

Stredný obranca "Red Devils" dodal, že kľúčom k zastaveniu nórskej hrozby bude zneškodnenie rozohrávača Kevina De Bruyneho, ktorý ukončil ligovú sezónu so 16 asistenciami, polovica bola pre Haalanda.

"Dokážu skórovať z rozohrávky, z držania lopty i prechodovej fázy. Spojenie Haaland a De Bruyne je komplikované brániť, takže sa budeme snažiť prerušiť to. Vieme, že ich môžeme poraziť. Musíme byť dôslední počas celých 90 minút, pretože všetko sa môže zmeniť v priebehu niekoľkých sekúnd," vyjadril sa Varane.

Zverenci Erika ten Haga chcú ukončiť sezónu na vysokej úrovni. Vyhrali už Ligový pohár a francúzsky stopér, ktorý strávil 10 rokov plných trofejí v Reale Madrid, povedal, že United si opäť rozvíjajú víťaznú mentalitu. "Musíme byť pozitívni, sme na dobrej ceste. Najdôležitejšie je však veriť," poznamenal.