Hviezdami nabitá odveta klope na dvere. Guardiola verí, že jeho hráči ukážu ofenzívnu silu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hviezdami nabitá odveta klope na dvere. Guardiola verí, že jeho hráči ukážu ofenzívnu silu

Bude De Bruyne rozhodujúcim prvkom súboja s Realom?
Bude De Bruyne rozhodujúcim prvkom súboja s Realom?Profimedia
Futbalisti Manchestru City chcú v stredajšej semifinálovej odvete Ligy majstrov proti Realu Madrid potvrdiť tohtoročnú stopercentnú bilanciu na domácom trávniku a vybojovať si postup do istanbulského finále. Na Santiago Bernabeu sa pred týždňom zrodila remíza 1:1.

"Citizens" sa môžu stať druhým anglickým tímom, ktorý v jednej sezóne dosiahne treble a vyhrá Premier League, FA Cup i LM. Na Etihad Stadium triumfovali v roku 2023 vo všetkých 14 zápasoch, pričom majú skóre 49:7. Ak uspejú aj proti Realu, odplatia obhajcovi titulu v najprestížnejšej európskej súťaži vlaňajšie semifinálové vyradenie.

Rozdielový hráč? Haaland to nie je

Španielsky tím síce v prvom zápase ustrážil nórskeho kanoniera Erlinga Haalanda, no neubránil stredopoliara Kevina De Bruyneho, ktorý je motorom Manchestru City, čo potvrdil aj bývalý asistent trénera belgickej reprezentácie Thierry Henry.

"Videl som v akcii veľa skvelých hráčov, no iba málo z nich má také futbalové myslenie ako Kevin. Potvrdzuje to na tréningoch i v zápasoch. Je to neuveriteľný, rozdielový hráč," zdôraznil.

Prínos De Bruyneho, ktorý si v tejto sezóne pripísal na konto už 27 gólových asistencií, vyzdvihol aj tréner City Pep Guardiola.

"V dnešnom futbale je veľmi ťažké nájsť hráča, ktorý robí všetko vo vysokej rýchlosti a zásobuje spoluhráčov skvelými prihrávkami. V dôležitých momentoch dokáže strieľať aj góly, čo potvrdil v Madride i v kľúčovom zápase Premier League proti Arsenalu."

Zmena oproti Madridu

Guardiola verí, že jeho zverenci ukážu v odvete proti Realu ofenzívnu silu. "Budeme útočiť trochu iným spôsobom ako v Madride. V Španielsku obrancovia Realu David Alaba a Antonio Rüdiger tesne bránili Erlinga Haalanda a bolo pre nás veľmi ťažké nájsť voľné priestory. Niektoré veci musíme zlepšiť aj v defenzíve a dať si pozor na rýchle kontry súpera."

Ak Real vo vyraďovačke LM nevyhral prvý zápas na domácej pôde, iba dvakrát postúpil do ďalšej fázy. V oboch prípadoch cez Manchester United v rokoch 2000 a 2013.

"V úvodnom dueli mali hráči Manchestru City väčšie percento držania lopty, no v obrane sme to kontrolovali a keď sme zvýšili útočnú aktivitu, súperovi sme spôsobili problémy," uviedol tréner Realu Carlo Ancelotti.

Odpočinuté opory

V zápase španielskej La Ligy proti Getafe (1:0) nechal odpočívať viaceré opory na čele s Karimom Benzemom. Luka Modrič, Vinícius Júnior a Toni Kroos sa dostali na ihrisko až v priebehu druhého polčasu.

"O ligovom titule pre Barcelonu bolo už prakticky rozhodnuté a nechcel som riskovať, aby sa niektorý z našich kľúčových hráčov zranil," vysvetlil taliansky kouč.

Prehľad zápasu Manchester City - Real Madrid