City túži odplatiť Realu vlaňajšie vyradenie. Sme plní sebavedomia, hlásia Angličania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City túži odplatiť Realu vlaňajšie vyradenie. Sme plní sebavedomia, hlásia Angličania

Ofenzívne hviezdy City sú pripravené na odplatu. Vľavo Haaland, vpravo Grealish.
Ofenzívne hviezdy City sú pripravené na odplatu. Vľavo Haaland, vpravo Grealish.Profimedia
Semifinálovú fázu futbalovej Ligy majstrov 2022/2023 odštartuje utorkový prvý zápas, v ktorom obhajca titulu Real Madrid privíta na San Bernabeu Manchester City (21:00). Úradujúci anglický majster sa chce revanšovať súperovi za vlaňajšie vyradenie v rovnakej fáze, keď "biely balet" po dramatickom priebehu postúpil do finále vďaka gólu Karima Benzemu (35) v predĺžení odvetného súboja.

"Citizens" pred rokom zdolali doma Real 4:3 a v semifinálovej odvete viedli krátko pred koncom 1:0. V samom závere Rodrygo dvomi gólmi v priebehu dvoch minút zachránil pre svoj tím predĺženie a v ňom Benzema gólom z pokutového kopu rozhodol o postupe madridského klubu.

"V pohárovej Európe sme presne v rovnakej pozícii ako minulý rok. Opäť čelíme Realu Madrid, opäť sme tri zápasy od triumfu v Lige majstrov. Môžem povedať, že ešte nikdy predtým som tak neveril mojim spoluhráčom a aj mne samému, ako teraz. Veríme si, sme plní sebavedomia," vyhlásil krídelník City Jack Grealish pre Daily Mail.

1. zápas semifinále: Real Madrid - Man City, utorok 21:00

Zverenci trénera Pepa Guardiolu vyradili v osemfinále Lipsko (1:1, 7:0) a vo štvrťfinále ďalšieho nemeckého zástupcu Bayern Mníchov (3:0, 1:1). Cez víkend sa naladili na Ligu majstrov triumfom nad Leedsom United 2:1, ktorý dvomi gólmi zariadil Ilkay Gündogan.

V Premier League je City na najlepšej ceste obhájiť majstrovský titul, pred druhým Arsenalom vedie o jeden bod a má zápas k dobru. Mužstvo má fantastickú formu, ťahá sériu piatich víťazstiev vo všetkých súťažiach, vyhralo 15 z uplynulých 16 stretnutí (15-1-0) a premožiteľa nenašlo už 20 zápasov. Real je však protivník najťažšieho kalibru.

"Bolo by hlúpe, ak by sme ho nerešpektovali. Real je značka. Nie je to len o názve či znaku klubu, to samo o sebe nič neznamená. Real by nikdy nič nevyhral, ak by nemal v kádri Luku Modriča, Toniho Kroosa, Viníciusa Juniora či Karima Benzemu," upozorňuje portugalský krídelník Bernardo Silva.

"Citizens" veria, že toto by mohla byť sezóna, keď konečne dokráčajú k premiérovej trofeji v LM. "Tretí rok za sebou sme v semifinále Ligy majstrov. Nie je to o víťazstvách, ale hlavne o snahe. Ak sa o to budete viackrát pokúšať, raz sa vám to podarí," citoval portál UEFA španielskeho trénera City Pepa Guardiolu.

V porovnaní s minulou konfrontáciou bude mať nové eso v rukáve v podobe Erlinga Haalanda. Nórsky kanonier, ktorý prišiel na Etihad Stadium vlani v lete z Dortmundu, nastrieľal vo svojej prvej sezóne v drese City 51 gólov vo všetkých súťažiach.

"Erling už dokázal streliť gól každému. Keď mu vypracujete šancu, premení ju. Dokáže skórovať z akejkoľvek pozície - z pokutových kopov, po kombináciách po zemi i po centroch," vyjadril sa Guardiola na adresu Haalanda. Otázny je štart obrancu Nathana Akého, ktorého trápi zranenie stehenného svalu.

Posledné vzájomné zápasy Realu Madrid a Man City.
Posledné vzájomné zápasy Realu Madrid a Man City.Flashscore