Neočakávané pocity Guardiolu po výhre nad Bayernom: Zostarol som o 10 rokov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neočakávané pocity Guardiolu po výhre nad Bayernom: Zostarol som o 10 rokov

Nórsky kanonier sa opäť gólovo pripomenul.
Nórsky kanonier sa opäť gólovo pripomenul. TASR
Štvrťfinálový duel Ligy majstrov v Manchestri ovládli domáci "Cityzens", ktorí zdolali nemecký Bayern Mníchov 3:0. Lodivod hostiteľov Pep Guardiola (52) ale krotí pocity šťastia a upozorňuje na odvetu.

Domáci tím pôsobil dojmom, že dôležitý duel má plne pod svojou kontrolou. Guardiola ale vyzeral zaskočený, keď sa ho reportér po stretnutí spýtal, či sa jeho tím cítil komfortne: "Nebolo to vôbec pohodlné, emocionálne som zničený. Dnes som zostarol o 10 rokov."

Španielovo mužstvo urobilo obrovský krok na ceste k prvému titulu v Lige majstrov, keď v úvodnom zápase štvrťfinále zvíťazilo nad nemeckou veľmocou. Stroj na skórovanie Erling Haaland vsietil svoj 45. gól aktuálnej sezóny, čo je rekord hráča Premier League počas jedného ročníka všetkých súťaží.

Výstavným zásahom sa blysol Rodri a hlavičkou sa presadil Bernardo Silva, čím sa skóre anglického klubu v posledných deviatich zápasoch upravilo už na úctyhodných 34:3. Napriek tomu Guardiola povedal, že nebude mať pokojný spánok, kým sa budúcu stredu nestretne v Allianz Arene s jeho bývalým zamestnávateľom. "Na vyradenie takýchto mužstiev musíte mať dva dobré zápasy, nie jeden," povedal španielsky kouč.

Strelci duelu v Manchestri
Strelci duelu v ManchestriFlashscore

Manažér Bayernu Thomas Tuchel súhlasil. "Futbal je futbal, čaká nás domáci zápas v Nemecku a štvrťfinále sa neskončí, kým nebudeme v sprche," povedal tréner, ktorého bývalý tím Chelsea v roku 2021 pokoril City pri jeho jedinej finálovej účasti v Lige majstrov.

Nemec prevzal funkciu šéfa Bayernu minulý mesiac po prekvapivom prepustení Juliana Nagelsmanna. Nový manažér svojim hráčom zdôraznil, aby sa nesústredili na utorkový výsledok. "Myslím, že to nie je zaslúžený rezultát. Nevypovedá o priebehu zápasu. Musíme sa sústrediť na veci, ktoré sme urobili dobre. Hrali sme odvážne, so správnym prístupom a veľkou kvalitou."

Bavorský klub je šesťnásobným európskym šampiónom a vedie Bundesligu pred Borussiou Dortmund. Titul v Lige majstrov je jedinou trofejou, ktorá uniká Manchestru City. Ten v boji o prvenstvo v Premier League prenasleduje Arsenal.