Guardiola ukradol Tuchelovi spánok. Sme v pozícii outsidera, upozorňuje kouč Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Guardiola ukradol Tuchelovi spánok. Sme v pozícii outsidera, upozorňuje kouč Bayernu
Guaridola (vpravo) a Tuchel (vľavo) ešte v čase, keď bol Nemec manažérom Chelsea.
Guaridola (vpravo) a Tuchel (vľavo) ešte v čase, keď bol Nemec manažérom Chelsea.Profimedia
Thomas Tuchel (49) bol taký nabudený na štvrťfinále Ligy majstrov Bayernu Mníchov proti Manchestru City, že pred utorkovým prvým zápasom mal problémy so spánkom.

Tuchel privedie Bayern na Etihad Stadium s cieľom priblížiť sa k svojmu druhému víťazstvu v Lige majstrov. Štyridsaťdeväťročný manažér doviedol Chelsea k víťazstvu nad City Pepa Guardiolu vo finále v roku 2021, londýnsky klub ho v septembri minulého roka vyhodil.

Keď je náročné aj spať

Teraz Tuchel pracuje do neskorých hodín, aby vymyslel plán, ako Guardiolu opäť poraziť. To pre šéfa Bayernu znamená problémový spánok.

"Budem sa snažiť ísť skôr spať. Dúfam, že sa mi to podarí. Najlepšia príprava je spánok, ale niekedy je ťažké sa vyspať, keď o niečom premýšľate. V pondelok som sa zobudil skoro a rozhodol som sa ísť na tréning, pretože som nemohol zaspať. Myslel som iba na zápas," prezradil Nemec.

Finále Ligy majstrov nespomínali

Tuchel, ktorý minulý mesiac vystriedal prepusteného Juliana Nagelsmanna, nastúpi proti Guardiolovi po jedenásty raz vo svojej manažérskej kariére. Vyhral len tri z ich predchádzajúcich stretnutí, ale finále Ligy majstrov prevyšuje všetky ostatné duely - hoci význam pamätnej noci v Porte chcel bagatelizovať.

"Nemyslím si, že sa môžem veľa naučiť z ostatných zápasov, ktoré som odohral proti Pepovi. Robí jedinečné veci. Pokúsime sa nájsť riešenia, ale budeme potrebovať komplexný výkon. Moje predošlé finále sme nespomínali a ani nebudeme. Bolo by mi to veľmi nepríjemné. Teraz sa sústredíme na náš tím."

Favoritom sú Angličania

Hráči City, ktorí vyhrali Premier League v štyroch z posledných piatich sezón, idú do zápasu vo výbornej forme po tom, čo triumfovali v posledných ôsmich súbojoch vo všetkých súťažiach. Tuchel priznal, že Bayern je v tomto zápase slabším tímom.

"Je pred nami veľká úloha. Chceme sa im vyrovnať. Mužstvo má právo byť sebavedomé po našich doterajších výsledkoch a výkonoch v Lige majstrov. Musíme sa pokúsiť takto pokračovať. Možno hráme v úlohe mierneho outsidera, to ale nie je problém. Pokúsime sa z toho vyťažiť čo najviac."

Štvrťfinále Ligy majstrov: Manchester City - Bayern Mníchov

Tuchel, ktorého tím by sa v prípade postupu do semifinále mohol stretnúť práve s Chelsea, trvá na tom, že pri návrate do Anglicka necíti žiadnu extra motiváciu.

"Nie je potrebná žiadna ďalšia motivácia. Užil som si každý jeden deň, keď som bol v Anglicku. Som šťastný, že som späť a že som sa vrátil do tejto atmosféry. Keď ale zaznie píšťalka, radosť a sentimentálnosť pominú. Následne budeme bojovať až do posledného hvizdu," dodal.