Taliansky šláger vo štvrťfinále LM s Lobotkom, Guardiola sa vráti na miesto činu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliansky šláger vo štvrťfinále LM s Lobotkom, Guardiola sa vráti na miesto činu

Aktualizované
Lobotkov Neapol nastúpi proti AC Milánu.
Lobotkov Neapol nastúpi proti AC Milánu. Profimedia
Obhajca trofeje Real Madrid sa vo štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov stretne s londýnskou Chelsea. Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) zabojuje o postup v talianskom derby proti AC Miláno a Inter Miláno so stopérom Milanom Škriniarom (28) proti Benfice Lisabon. Manažéra Manchestru City Pepa Guardiolu (52) a jeho zverencov čaká Bayern Mníchov, ktorý Španiel trénoval v rokoch 2013 až 2016. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

Neapol sa do štvrťfinále LM prebojoval prvýkrát v histórii. Najbližšieho súpera dokázal v tejto sezóne zdolať v septembri v rámci Serie A na jeho pôde 2:1, pod Vezuvom sa oba tímy stretnú už čoskoro (2. apríla). Neapol je s 18-bodovým náskokom suverénny líder domácej súťaže, AC patrí v tabuľke štvrtá priečka.

Prvý štvrťfinálový zápas LM s "Rossoneri" odohrá Neapol na San Sire, v odvete bude mať výhodu domáceho prostredia. Rekordný 14-násobný šampión Real Madrid nastúpi proti Chelsea, ktorá vyhrala LM v rokoch 2012 a 2021. Vlani sa oba tímy stretli v rovnakej fáze, španielsky tím postúpil až po predĺžení.

Bayern, ktorý v osemfinále vyradil po dvoch víťazstvách Paríž Saint-Germain, sa v bitke gigantov stretne s Manchestrom City. Nemecký tím vyhral LM, resp. EPM šesťkrát, jeho súper zatiaľ ani raz. Pikantnú príchuť bude mať dvojzápas pre kouča "Citizens" Pepa Guardiolu, ktorý v minulosti pôsobil v Bayerne. Benfica Lisabon si zmeria sily s Interom. Ten sa medzi osmičku najlepších tímov súťaže prebojoval prvýkrát od roku 2011.

Reakcie na žreb /uefa.com/:

Javier Zanetti, viceprezident Interu Miláno: "Vo štvrťfinále už nenájdete ľahkého súpera. My si v prvom rade po dlhšom čase užívame našu prítomnosť v tejto fáze súťaže. Čakajú nás dva ťažké zápasy, Benfica ukázala obrovský progres a nie náhodou to dotiahla až sem. Chceme čo najlepšie reprezentovať taliansky futbal."

Hasan Salihamidžič, športový riaditeľ Bayernu Mníchov: "Máme radi výzvy a Manchester City ňou určite je. Podľa môjho názoru sme dostali najsilnejšieho možného súpera. Bude to malé finále. Po Paríži si zmeriame sily s ďalším tímom plným kvalitných hráčov. Tešíme sa, že sa znova stretneme s Pepom."

Franco Baresi, AC Miláno: "Rešpektujeme Neapol, poznáme jeho silu. Vieme, že na jeho zdolanie budeme potrebovať stopercentné výkony v oboch zápasoch. My sme hrdí na to, že sme sa dostali až do štvrťfinále. Čaká nás konfrontácia dvoch talianskych tímov, bude to emotívne."

Žreb štvrťfinále Ligy majstrov 2022/2023:

Real MadridChelsea

Inter MilánoBenfica Lisabon (prvý zápas sa odohrá v Lisabone)

Manchester CityBayern Mníchov

AC MilánoNeapol

Žrebovanie nemalo žiadne obmedzenia, naraziť na seba mohli aj tímy z jednej krajiny. Až trojnásobné zastúpenie v tejto fáze súťaže má Taliansko (Inter Miláno, AC Miláno, SSC Neapol), dva kluby sú z Anglicka (Chelsea Londýn, Manchester City) a po jednom z Nemecka (Bayern Mníchov), Portugalska (Benfica Lisabon) a Španielska (Real Madrid). Úvodné stretnutia štvrťfinále odohrajú 11./12. apríla, odvety sú na programe 18./19. apríla.

Žreb semifinále Ligy majstrov 2022/2023:

AC Miláno/Neapol – Inter Miláno/Benfica

Real Madrid/Chelsea – Manchester City/Bayern Mníchov

Žreb finále Ligy majstrov 2022/2023:

Víťaz 2. semifinále - Víťaz 1. semifinále

Finále je ma programe v sobotu 10. júna na Atatürkovom štadióne v Istanbule. Vo vyraďovačke už neplatí pravidlo zvýhodnených gólov z ihrísk súperov. Po 180 minútach sa v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2x15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 m. Tento ročník je už 68. v elitnej európskej súťaži, resp. 31., odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov.

Kalendár Ligy majstrov 2022/2023:

11./12. apríla: prvé zápasy štvrťfinále

18./19. apríla: odvety štvrťfinále

9./10. mája: prvé zápasy semifinále

16./17. mája: odvety semifinále

10. júna: finále (Istanbul/Tur.)