Nemôžeme súperiť s históriou. Guardiola varuje pred mentalitou Bayern, návrat Fodena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemôžeme súperiť s históriou. Guardiola varuje pred mentalitou Bayern, návrat Fodena

Guardiola varuje pred comebackom Bayernu.
Guardiola varuje pred comebackom Bayernu.Reuters
Keď sa Manchester City v stredu stretne s Bayernom Mníchov v odvete štvrťfinále Ligy majstrov, nebude myslieť na minulé neúspechy ani na slávnu európsku históriu súpera, povedal tréner Pep Guardiola (52).

City v prvom zápase zdolali Bayern 3:0 a sú v hre o semifinálovú miestenku. Šesťnásobný európsky šampión Bayern je po vypadnutí z Nemeckého pohára, prehre v prvom zápase štvrťfinále a sobotňajšej remíze v Bundeslige v rozpakoch.

Prvý zápas štvrťfinále: Manchester City - Bayern 3:0

"Prišli sme sem odohrať jeden futbalový zápas, 11 mužov proti 11 mužom, aby sme sa pokúsili urobiť lepší výsledok ako náš súper. Nemôžeme súperiť s históriou. Pre nás je to nová príležitosť ukázať sa proti jednému z najlepších v Európe. Nehráme proti histórii, nehráme proti tomu, čo dosiahli," zamyslel sa Guardiola na predzápasovej tlačovej konferencii.

Upozornil, že Bayern napriek vnútorným turbulenciám pôjde do zápasu s vierou, že môže manko zvrátiť. Sadio Mané z Bayernu bol po hádke so spoluhráčom Leroyom Saném po prehre v prvom zápase suspendovaný na jeden duel, ale v stredu už bude pripravený nastúpiť.

Guardiola má v rukáve veľa možností, ako duel zvrátiť.
Guardiola má v rukáve veľa možností, ako duel zvrátiť.AFP

Prelomiť nepriazeň histórie

City stále snívajú o svojej prvej trofeji z Ligy majstrov. Do finále sa dostali iba raz - v roku 2021.

"Poznám mentalitu Bayernu. Je všade. Majú ju v koži a viem, že veria, že to dokážu. My tiež veríme. Keď ste v klube s históriou, akú majú v tejto súťaži, je to jednoducho tak," poznamenal Guardiola, ktorý Bayern trénoval v rokoch 2013 až 2016.

Španielovi zverenci, ktorí vo všetkých súťažiach neprehrali už 14 zápasov, chcú v tejto sezóne dosiahnuť vrchol v správnom čase. V boji o titul v Premier League zaostávajú za vedúcim Arsenalom o tri body, v sobotu hrajú v semifinále FA Cupu so Sheffieldom United.

Duo Haaland - Foden je späť

Jedným z kľúčov k úspechu Guardiolovho tímu je útočník Erling Haaland. Nór dvakrát skóroval pri víkendovom domácom víťazstve 3:1 nad Leicestrom City, čím zvýšil počet svojich gólov vo všetkých súťažiach v tejto sezóne na impozantných 47.

Haaland oslavuje minulotýždňový gól proti Bayernu.
Haaland oslavuje minulotýždňový gól proti Bayernu.AFP

Guardiola bude mať po zranení k dispozícii aj stredopoliara Phila Fodena, ktorý by ale nemal nastúpiť od začiatku. Dvadsaťdvaročný záložník hral za klub naposledy ešte 18. marca.

"Určite je to pre nás dobrá správa. Absolvoval len jeden tréning, ale cestoval s nami a bude na lavičke." Na otázku, ako dlho by mohol Foden hrať, Guardiola dodal: "Deväťdesiat minút určite nie. Je to špeciálny hráč, ktorý nepotrebuje veľa tréningov, aby bol fit. Je dôležitý nielen na zajtra," dodal na margo svojho klenotu.

Odveta štvrťfinále: Bayern - Manchester City