Plán na Haalanda neexistuje, zastaviť chcú celý tím. Ancelotti túži po psychickej výhode

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plán na Haalanda neexistuje, zastaviť chcú celý tím. Ancelotti túži po psychickej výhode

Dvaja manažéri, ktorí kujú plány na semifinále: Pep Guardiola z Manchestru City (vľavo) a Carlo Ancelotti z Realu Madrid (vpravo).
Dvaja manažéri, ktorí kujú plány na semifinále: Pep Guardiola z Manchestru City (vľavo) a Carlo Ancelotti z Realu Madrid (vpravo).Reuters
Šéf Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) verí, že získanie psychickej výhody nad Manchestrom City bude rovnako dôležité ako výsledok. Oba tímy sa stretnú v utorok o 21:00 na Santiago Bernabeu v rámci prvého zápasu semifinále Ligy majstrov.

Nielen herná, ale aj mentálna stránka

Ancelotti uviedol, že víťazstvo nad Osasunou 2:1 v sobotňajšom finále Copa del Rey dodalo Realu Madrid potrebnú sebadôveru po sérii zlých výsledkov. V utorok privítajú Španieli tím Pepa Guardiolu, ktorý má vynikajúcu formu.

Hoci Talian vie, že jeho celok bude musieť byť v najlepšej forme, aby porazil City, povedal, že získať náskok sa bude dať ako v hlave, tak aj pri pohľade na výsledok.

"Musíme hrať počas celého stretnutia a uvedomiť si, že rozhodujúci bude druhý duel. Naším cieľom je cestovať do Manchestru s malou výhodou. Čo sa týka výhody, myslím tým, že to nie je len o výsledku, ale aj o prístupe a mentálnej stránke," zamyslel sa Ancelotti na pondelkovej tlačovej konferencii.

1. zápas semifinále: Real Madrid - Man City, utorok 21:00

"Ak hráte dobre, robíte súperovi problémy, dostávate ho do nepríjemnej pozície, to je mentálna výhoda. Futbal sa skladá z viacerých vrstiev a mentálna časť je obrovská. Musíme hrať dobre, aby sme na nich v druhom zápase vyvinuli tlak."

Haaland? Žiadny špeciálny plán

Ancelotti odmietol fakt, že jeho tím pripravuje špeciálny plán na zastavenie útočníka City Erlinga Haalanda. Na druhej strane pochválil úžasnú formu Nóra a iskru, ktorú vnáša do útoku City.

Haaland minulý týždeň vytvoril rekord Premier League, keď strelil svoj 35. ligový gól v sezóne.

"Nepripravujeme sa, aby sme zastavili jedného hráča, pripravujeme sa na zastavenie celého tímu, ktorý vyzerá nezastaviteľne. Manchester City nezmenil svoj štýl, aby sa prispôsobil Haalandovi. S ním v zostave má viac možností hrať vertikálne, vie využívať dlhé lopty a priamočiarejší prístup. Stále sú ale tímom, ktorý veľmi dobre pracuje s loptou," prízvukuje.

Zlepšiť defenzívu

Napriek tomu, že Ancelotti hovoril o potrebe vyváženého prístupu, na otázku o stratégii na utorňajší súboj sa nechal počuť, že ich hlavnou prioritou musí byť obrana:

"Ak budete dobre brániť, najhoršie, čo sa môže stať, je remíza. Vlani sme inkasovali päť gólov a strelili šesť, aby sme ich porazili. Bral by som to hneď teraz, keby sa tento rok zopakoval rovnaký scenár."

Aj skúsený stredopoliar Realu Toni Kroos zdôraznil, že ak chcú poraziť dobre namazaný stroj, akým je Man City, je dôležité využiť svoje šance.

"Musíme hrať dobre a strieľať góly. Jednoduché. Byť pevný v obrane je tiež dôležité, keď čelíte súperovi, ktorý strieľa tri góly každý duel. Potrebujeme skórovať, ale verím skúsenostiam, ktoré v takýchto zápasoch máme," nechal sa počuť Kroos.