Coventry bolo milimetre od senzácie. Do finále FA Cupu však ide Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Coventry bolo milimetre od senzácie. Do finále FA Cupu však ide Manchester United

Coventry bolo milimetre od senzácie.
Coventry bolo milimetre od senzácie. Profimedia
Futbalisti Manchestru United sa po roku opäť predstavia vo finále anglického FA Cupu. V nedeľnom semifinále vo Wembley zdolali druholigový tím Coventry City až v penaltovom rozstrele 4:2, keď v riadnom hracom čase prišli o trojgólový náskok a aj po predĺžení bol stav 3:3. V súboji o trofej sa stretnú s mestským rivalom a obhajcom Manchestrom City.

Coventry - Manchester United 3:4 pen.

Coventry malo šancu prebojovať sa do finále FA Cupu ako prvý tím mimo Premier League od roku 2008, ale tento sen sa proti favoritovi rozplynul. Prekvapenie aktuálneho ročníka najstaršej pohárovej súťaže na svete tak nezopakuje víťazstvo z roku 1987.

Zaujímavé je, že o tri roky neskôr sa súčasný tréner Coventry Mark Robins ešte ako hráč presadil za Manchester United v semifinále proti Oldhamu a počas opakovaného zápasu rozhodol v predĺžení o postupe Red Devils do finále, kde favorit zdolal Crystal Palace.

Červení diabli vo svojom rekordnom 32. semifinále začali úspešne, pretože postupne si vypracovali trojgólové vedenie. Stredopoliar Scott McTominay sa presadil už desiaty raz vo všetkých súťažiach a zažíva svoj najlepší ročník v kariére, pričom je tretím najlepším strelcom tímu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Bruno Fernandes 17-krát od príchodu do Manchestru United v januári 2020 v jednom stretnutí skóroval i asistoval, za ten čas je na tom lepšie iba Salah (20). Portugalčan hrá vo výbornej forme, pretože sa presadil vo štvrtom súťažnom stretnutí po sebe (5). Celkovo má v tomto ročníku bilanciu 13+9.

Spoločne s Højlundom je najlepším strelcom tímu. Harry Maguire skóroval tretí raz v tejto sezóne a v FA Cupe premiérovo od ročníka 2019/20. Krajný obranca Dalot zaknihoval piatu asistenciu, čím si vytvoril nový kariérny rekord počas jednej sezóny.

Keď sa už ale zdalo, že je rozhodnuté, tak si Coventry zobralo slovo. Ellis Simms najskôr sám znížil a potom prihrával na zásah, ktorý strelil Callum O'Hare. Prvý menovaný hráč Sky Blues má v šiestich dueloch FA Cupu na konte šesť gólov a tri asistencie. Navyše, aby toho nebolo málo, tak outsider vyrovnal.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V nadstavenom čase zahral rukou vo vlastnej šestnástke Wan-Bissaka a Haji Wright sa z bieleho bodu nepomýlil, čím poslal stretnutie do predĺženia. Do neho pre zdravotné problémy nezasiahol Rashford. United inkasovali tri góly alebo viac v tejto sezóne už štrnásťkrát.

V 121. minúte vypukla obrovská radosť na strane Coventry, pretože Victor Torp dostal loptu do siete, ale všetkému predchádzal milimetrový ofsajd, takže sa išlo do pokutových kopov. Tie otvoril veľmi zlou rozohrávkou Casemiro, takže Wright poslal Coventry do vedenia. Po tretej sérii to bolo znova vyrovnané, keďže neuspel O'Hare.

Navyše po presnom zásahu Fernandesa prestrelil bránu kapitán Ben Sheaf, a tak Rasmus Højlund poslal United rekordný 22.-krát do finále FA Cupu, čím sa osamostatnili na čele tejto štatistiky od Arsenalu (21), ale zatiaľ vyhrali v 12 prípadoch, zatiaľ čo Gunners sú rekordérmi so 14 titulmi.

Rovnako ako pred rokom, tak aj teraz sa vo Wembley postavia proti sebe manchesterské tímy United a City. Naposledy uspelo mužstvo z modrej časti. Hrať sa bude v sobotu 25. apríla.