Manchester City je vo finále FA Cupu, kvalitný výkon Chelsea nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City je vo finále FA Cupu, kvalitný výkon Chelsea nestačil

Hráči City postúpili do finále.
Hráči City postúpili do finále.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v sobotnom semifinálovom zápase anglického FA Cupu proti Chelsea a druhý raz po sebe postúpili do finále.

Manchester City - Chelsea 1:0

Dramatické stretnutie rozhodol jediný gól, o ktorý sa v závere postaral Bernardo Silva. Pre Portugalčana to bol tretí zásah v tejto sezóne FA Cupu a celkovo dvanásty vo všetkých súťažiach. Manchester City neprehral proti Chelsea už deväťkrát v rade (7-2-0).

The Blues ukončili osemzápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach. Pred týmto duelom naposledy podľahli Liverpoolu vo finále Ligového pohára. Vo Wembley prehrali až desať z ostatných trinástich duelov. City každopádne neodohrali najlepší duel. V prvom polčase napríklad ani raz nevystrelili na bránu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Napriek tomu môžu vyhrať FA Cup druhýkrát po sebe a celkovo ôsmykrát. Cityzens postúpili do finále tejto súťaže dvakrát po sebe tretí raz v histórii (1933-1934, 1955-1956, 2023-2024). Manchesterský tím navyše ťahá sériu 29 duelov bez prehry, čo je nový rekord klubu. Duel proti Realu je považovaný za remízu.

 Mauricio Pochettino nevyhral ani jedno semifinále FA Cupu, v ktorom bol.  V druhom semifinále sa proti sebe v nedeľu postavia Manchester United a prekvapenie súťaže z Coventry. Finále vo Wembley je na programe v sobotu 25. mája.