De Bruyne je späť. Guardiola sa teší z návratu opory: Výnimočný hráč, ľudia ho milujú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Bruyne je späť. Guardiola sa teší z návratu opory: Výnimočný hráč, ľudia ho milujú

De Bruyne si na svoju šancu počkal do druhého polčasu.
De Bruyne si na svoju šancu počkal do druhého polčasu.AFP
Kevin De Bruyne (32) je jedinečný talent. O tvorcovi hry, ktorý sa po dlhej pauze vrátil do zápasovej akcie vo víťaznom dueli FA Cupu proti Huddersfieldu, sa takto vyjadril jeho tréner Pep Guardiola (52).

Belgický reprezentant nastúpil v 57. minúte ako striedajúci hráč a pri piatom góle mužstva si pripísal asistenciu. City na Etihad Stadium zvíťazilo 5:0 nad druholigovým Huddersfieldom a zabezpečilo si postup do ďalšieho kola pohárovej súťaže.

De Bruyne sa v hre objavil prvýkrát od augusta 2023, vtedy si v úvodnom súboji Premier League proti Burnley roztrhol stehenný sval. Keď vystriedal Juliána Álvareza, domáci viedli už 2:0 a na štadióne sa ozývalo skandovanie "Oh Kevin De Bruyne". Reakciu publika ocenil aj Guardiola:  "Som si istý, že Kevin pocítil, ako ho ľudia milujú a naopak on ich. Tento vzájomný rešpekt potrvá večne."

Favorizovaný káder zvýšil svoj náskok vďaka vlastnému gólu Bena Jacksona a druhému zásahu Fodena pred tým, ako navrátilec do zostavy šikovnou prihrávkou umožnil spečatiť skóre, o čo sa postaral Doku.

"Odohral naozaj kvalitné minúty. Mysleli sme si, že bude lepšie, keď bude hrať v druhom polčase než od začiatku. Bolo to veľmi dobré a teraz, ako som už povedal, potrebuje nazbierať viac tréningov ako zápasov. Stále nie je pripravený na 90 minút," uviedol španielsky kormidelník.

"Kevin pomáha vyhrávať stretnutia a na svete je len málo takých hráčov, ako je on. Môžeme hrať dobrý futbal, ale Kevin, Erling, Phil a Julián - títo chlapci nám vyhrávajú duely. Preto je dôležité, aby sme ho mali späť. Je výnimočný, jedinečný. Po operácii bol dlho mimo hry. Jeho prvé minúty, kvalita asistencie pri góle Jeremyho - je naozaj dobré mať ho späť," dodal Guardiola.

Belgičanova úroveň svetovej triedy posilní pre "Citizens" nádeje na obhajobu v Premier League, Lige majstrov a FA Cupe, ktoré získali vo svojej treble sezóne 2022/23. Lodivod dúfa, že jeho tím bude čoskoro opäť v plnej sile po návrate niekoľkých ďalších starších hráčov.

"Chcem, aby sme do druhej časti sezóny prišli s každým, kto bude fit. Keď sa nám všetci vrátia, budeme mať tím, ktorý môže v rôznych súťažiach bojovať až do konca," myslí si Španiel.