Dúbravka a spol. pokorili odvekého rivala po 12 rokoch. Howe: FA Cup je pre nás dôležitý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka a spol. pokorili odvekého rivala po 12 rokoch. Howe: FA Cup je pre nás dôležitý

Howe sa tešil z cenného víťazstva.
Howe sa tešil z cenného víťazstva.Reuters
Víťazstvo Newcastlu nad odvekým rivalom zo Sunderlandu v sobotňajšom treťom kole FA Cupu môže poslúžiť ako odrazový mostík pre zlepšenie sezóny klubu z Premier League, ktorý sa chce vrátiť na správnu cestu, povedal manažér Eddie Howe (46).

Sunderland - Newcastle 0:3

Vlastný zásah Ballarda a dvojgólové vystúpenie útočníka Isaka pomohli Newcastlu, ktorý v posledných ôsmich zápasoch vo všetkých súťažiach vyhral len raz, ukončiť čakanie na prvý triumf v derby proti tímu z Championship od augusta 2011. Posledná bitka dlhoročných sokov sa uskutočnila 20. marca 2016 a skončila ligovou remízou 1:1. Viac o rivalite týchto oponentov si môžete prečítať v rubrike Derby Week.

Howe bol po vypadnutí z Ligy majstrov a Ligového pohára pod čoraz väčším tlakom. Zároveň sa v ligovom prostredí nachádza na deviatom mieste. Po cennej výhre povedal, že je spokojný s výkonom svojho tímu na Stadium of Light. Na otázku, či by "Magpies" mohli tento výsledok využiť ako odrazový mostík, kormidelník odpovedal:

"Dúfam, že áno. Takto sa na to musíme pozerať. Prirodzene, keď istý čas nevyhrávate, môže to ovplyvniť sebadôveru. Naši hráči sú na tom rovnako ako všetci ostatní. Postup im padne vhod. Nielenže sme vyhrali, ale predviedli sme dobrý výkon, strelili sme góly, udržali sme si čisté konto, takže po všetkých stránkach je to veľmi dobrý deň."

Keďže "straky" v posledných troch sezónach vypadli z FA Cupu v treťom kole, Howe povedal, že tentoraz by sa rád dostal v súťaži ďalej. "Tretie kolo k nám v posledných rokoch nebolo láskavé, boli to pre nás dva ťažké momenty, ale v skutočnosti nám pomohli rásť. Teraz tu stojíme a vieme, že sme potrebovali vyhrať, takže sme radi, že sa nám to podarilo. Radi by sme v FA Cupe zažili dlhšiu jazdu. Je to pre nás dôležitá súťaž." Newcastle čaká najbližšie ťažká skúška, v lige bude 13. januára hostiť Manchester City.