Dúbravka s nulou poslal Newcastle ďalej v FA Cupe. Chelsea rozstrieľala Preston

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dúbravka s nulou poslal Newcastle ďalej v FA Cupe. Chelsea rozstrieľala Preston
Aktualizované
Dúbravka sa proti Sunderlandu veľa nenarobil.
Dúbravka sa proti Sunderlandu veľa nenarobil.TASR
Najstaršia futbalová súťaž na svete FA Cup pokračuje v sobotu zápasmi 3. kola. Flashscore Správy mapujú dianie celkov z Premier League, ktoré vstupujú do turnaja až v tejto fáze. V akcii bol aj slovenský brankár Martin Dúbravka (34), ktorý Newcastlu vychytal postup a čisté konto.

Sunderland - Newcastle 0:3

Sunderland z Championship sa hotoval na favorita, avšak šance na úspech domácim zmaril záver prvého, respektíve štart druhého dejstva. Prv si vlastný gól strelil Ballard, po zmene strán udrel už v prvej minúte švédsky kanonier Isak, ktorý dal bodku za stretnutím v závere z penalty.

Dúbravka, ktorý dostal prednosť v bráne aj v pohárovom súboji, čelil dvom strelám Sunderlandu medzi tri žrde. O ich (ne)kvalite hovorí fakt, že počet očakávaných strelených gólov sa vyšplhal len na číslo 0,18, zatiaľ čo hostia zaokrúhlili hodnotu na 2,00. Newcastle zároveň porazil "The Black Cats" prvý raz od augusta 2011, čím ukončil sériu deviatich súbojov bez triumfu.

Gillingham - Sheffield United 0:4

"The Blades" nemali najmenší problém s účastníkom League Two, ktorého načal dvomi gólmi do 39. minúty Osula. Dva zásahy pridal v záverečnej desaťminútovke McAtee, ktorý tak ukončil duel s bilanciou 2+1. Domáci vystrelili na bránu len raz. Gillingham čaká na triumf nad Sheffieldom od augusta 2015, keď oba celky pôsobili v League One.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

QPR - Bournemouth 2:3

Z nepríjemnej situácie sa dostal Bournemouth, ktorý prehrával v 42. minúte na pôde predposledného celku Championship. Queens Park Rangers však vedenie neudržalo, hostia od 49. do 69. minuty zápas otočili na svoju stranu, víťazná trefa išla na konto Kluiverta. Zaujímavosťou je, že vo vzájomných stretoch nikdy nepadlo toľko gólov.

Stoke - Brighton 2:4

Iba Erling Haaland (19) a Mohamed Salah (18) dali z hráčov Premier League v aktuálnom ročníku viac gólov vo všetkých súťažiach ako João Pedro (15), ktorý zásahmi na 3:2 a 4:2 rozhodol o postupe Brightonu do 4. kola. Ani ďalší klub z Championship, ktorý otvoril skóre a potom vyrovnal na 2:2 z penalty, sa nepostaral o vyradenie favorita. 

Chelsea - Preston 4:0

Pomerne jasná záležitosť, akú fanúšikovia čakali, to bola až po zmene strán. V druhej štyridsaťpäťminútovke Chelsea roztočila gólový kolotoč a štyrmi zásahmi si vystrieľala postup do ďalšieho kola najstaršej pohárovej súťaže. Presadili sa štyria rôzni strelci. Jedným z nich bol aj Sterling.V rámci svojich prvých 168 zásahov v anglickom futbale sa mu zo štandardnej situácie podarilo presadiť iba raz. Teraz to dokázal druhý raz po sebe. "The Blues" zároveň neprehrali 28. zápas v rade v FA Cupe či Ligovom pohári proti súperovi z nižšej súťaže. 

Middlesbrough - Aston Villa 0:1

Zverenci Unaia Emeryho zvládli náročný súboj na trávniku účastníka Championship. O ich osude rozhodol v 87. minúte Cash. Bolo to prvé víťazstvo Aston Villy v rámci FA Cupu od janára 2016, keď si poradili s Wycombe. Na postupovú radosť čakali hráči osem duelov. 

Kompletné výsledky FA Cupu