De Bruyne sa po zranení dostáva do čoraz lepšej formy. Belgičanove čísla môžu byť pôsobivé

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Bruyne sa po zranení dostáva do čoraz lepšej formy. Belgičanove čísla môžu byť pôsobivé

Kevin De Bruyne počas zápasu proti Lutonu
Kevin De Bruyne počas zápasu proti LutonuProfimedia
Stredopoliar Kevin De Bruyne (32) zaznamenal v zápase proti Lutonu v FA Cupe štyri asistencie. Po stretnutí sa síce hovorilo najmä o päťgólovom Erlingovi Haalandovi (23), no belgický tvorca hry je po návrate na trávniky vo fantastickej forme.

Haaland na seba strhol pozornosť piatimi zásahmi, ale pri štyroch z nich asistoval De Bruyne. Belgičan sa vrátil po dlhodobom zranení 7. januára a odvtedy oživil hru Manchestru City.

Od svojho návratu sa objavil v celkovo desiatich vystúpeniach, pričom deväťkrát okúsil s tímom víťazstvo a raz remizoval. Jeho prínos v týchto zápasoch bol taký veľký, aký len mohol byť, až sa takmer zabudlo na to, že na začiatku sezóny trpel vážnymi zdravotnými problémami. V týchto desiatich vystúpeniach si De Bruyne pripísal 11 asistencií a strelil dva góly. 

Podľa hodnotenia Flashscore získal De Bruyne od svojho návratu priemernú známku 8,0 a najlepší výkon podal v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov proti Kodani, v ktorom zaznamenal dve asistencie a gól. Dobrou správou pre trénera Pepa Guardiolu je fakt, že jeho forma postupne narastá.

Mužstvo City sa bude na neho spoliehať aj naďalej, sezóna sa totiž dostáva do kľúčovej časti a na anglického majstra okrem bojov v prestížnej milionárskej súťaži čakajú v marci aj ligové duely proti Manchestru United, Liverpoolu či Arsenalu.