Kríza Arsenalu trvá. Arteta hľadá riešenie: Je to frustrujúce, musíme sa zresetovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kríza Arsenalu trvá. Arteta hľadá riešenie: Je to frustrujúce, musíme sa zresetovať

Pušný prach "kanonierov" v poslednej dobe zvlhol.
Pušný prach "kanonierov" v poslednej dobe zvlhol.Reuters
Náhla neschopnosť Arsenalu gólovo sa presadiť ohrozuje sľubne rozbehnutú sezónu. Manažér Mikel Arteta márne hľadá riešenie na problém v ofenzíve, jeho mužstvo vyhralo z ostatných siedmich vystúpení iba raz.

O tretiu prehru Arsenalu v rade sa na Emirates Stadium postaral v treťom kole FA Cupu Liverpool. Domáci mali v prvom polčase dostatok šancí na to, aby sa dostali do vedenia a vytvorili si základ na postup do ďalšieho kola. Zatiaľ čo 7 000 fanúšikov hostí oslavovalo, priaznivci londýnskeho celku po zápase hovorili o potrebe príchodu nového útočníka.

Na otázku, prečo jeho tím nedokázal skórovať cez obranu súpera, ktorej chýbal Virgil van Dijk, Arteta odpovedal: "Je to frustrujúce, ale čo môžeme robiť? Nemôžem im povedať, aby hrali zle, nestrieľali a dali si vlastný gól. Za posledných šesť mesiacov som nevidel tím, ktorý by toho proti nim vytvoril toľko ako my. Nevyťažili sme však z toho nič." 

Neúspechu s Liverpoolom predchádzali prehry v mestských derby s Fulhamom a West Hamom. "Pravdepodobne sa z toho stal psychologický problém. Po dnešku ešte viac, ako to bolo predtým proti Fulhamu alebo West Hamu. Preto si myslím, že sa musíme zresetovať," povedal Arteta.

K téme januárového príchodu nového útočníka lodivod uviedol: "Jedna vec je, čo potrebujeme, a druhá, čo môžeme urobiť. To, čo môžeme, je držať sa týchto hráčov." Arsenal z posledných štyroch duelov vyťažil iba jednu ligovú remízu, v Premier League ho čaká tretí londýnsky súper za sebou - 20. januára privíta Crystal Palace.