Manchester United sa trápil na pôde štvrtoligistu, zachránil ho prvý gól Antonyho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United sa trápil na pôde štvrtoligistu, zachránil ho prvý gól Antonyho

Aktualizované
Antony strelil prvý gól v sezóne.
Antony strelil prvý gól v sezóne.Profimedia
V nedeľnom zápase 4. kola FA Cupu vyhrali futbalisti Wolverhamptonu nad WBA 2:0 a postupujú do ďalšej fázy najstaršej pohárovej súťaže sveta. Liverpool doma zdolal Norwich a Manchester United postúpil cez štvrtoligový Newport.

WBA - Wolverhampton 0:2

Žreb spojil dvoch rivalov, ktorých "nenávisť" trvá od roku 1893. Proti sebe sa postavili po dlhšom čase, keďže pôsobia v rôznych súťažiach a nakoniec sa stretnutie muselo v 77. minúte prerušiť, pretože na ihrisko vbehli diváci pre potyčku na tribúnach. Zatiaľ nie je známe, čo presne sa stalo. Black Country Derby bolo prerušené na 30 minút, následne sa duel dohral. V tom čase favorizovaný Wolverhampton vyhrával 2:0 po zásahoch Neta a Cunhu, po ktorého zásahu situácia eskalovala. Brazílčan sa postaral o ôsmy zásah v sezóne, čím vyrovnal svoj najlepší výkon v kariére. Wolves vyhrali na pôde WBA prvýkrát od septembra 1996, predtým šesťkrát prehrali a v piatich prípadoch remizovali.

Obranca Bartley odviedol z miesta incidentu svoju rodinu.
Obranca Bartley odviedol z miesta incidentu svoju rodinu.AFP

Watford - Southampton 1:1

Watford siahal po góle z úvodu na postup, ale hostí zachránil v 89. minúte krásnou strelou Armstrong, čo znamená, že Southampton neprehral vo všetkých súťažiach už 22 stretnutí po sebe. Súboj dvoch tímov ašpirujúcich na postup do Premier League tak bude jedným z piatich, ktoré sa 6. februára budú opakovať.

Liverpool - Norwich 5:2

Liverpool mal hernú prevahu celý zápas, aj keď inkasoval dva góly. Tréner Klopp koučoval prvý duel odkedy oznámil, že po sezóne v klube končí a do základnej zostavy zaradil aj mladíkov. Záložník McConnell premiérovo hral v základe, počas predošlých troch štartov za áčko nazbieral 19 minút. Hneď aj asistoval na úvodný zásah.

Druhý prihrávkou zariadil obranca Bradley. Ten našiel aj v závere Gravenbercha, takže v posledných troch dueloch má na konte tri takéto zápisy.

Raz sa presadil útočník Núñez. Skóroval v každej súťaži, do ktorej za Liverpool zasiahol, ako prvý futbalista v TOP 5 ligách nazbieral minimálne desať gólov aj asistencií (10+10), podieľal sa tak už na dvadsiatich zásahoch svojho tímu. Záložník Jones strelil v ostatných piatich dueloch na Anfielde až päť gólov. 

Vo forme hrajúci Jota zariadil sedem gólov počas posledných siedmich meraní síl (4+3). Van Dijk v FA Cupe rozvlnil sieť súpera premiérovo od januára 2018. Liverpool strelil päť alebo viac gólov v tejto súťaži prvý raz od roku 2012.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Newport - Manchester United 2:4

Manchester United mal výborný úvod zápasu, pretože počas úvodnej štvrťhodiny sa presadil dvakrát, čo sa mu stalo naposledy v roku 2020 proti Tranmere. Vtedy vyhral 6:0, ale teraz to mal náročné, pretože Newport vyrovnal. "Red Devils" inkasovali dva razy proti mužstvu zo štvrtej ligy v FA Cupe naposledy v roku 1970, keď hrali s Northamptonom.

Domáci Will Evans vsietil už svoj 19. presný zásah v tejto sezóne, žiadny iný hráč v štyroch najvyšších anglických súťažiach ich nemá viac. Za hostí sa premiérovo na seniorskej úrovni presadil Kobbie Mainoo. Hrdinom favorita sa potom stal Antony.

Brazílčan najskôr zaznamenal svoju prvú asistenciu v sezóne a nakoniec premiérovým gólom v ročníku rozhodol. Loptu do siete dostal prvý raz od apríla 2023. Čakal 32 zápasov. Súperom zverencov trénera ten Haga bude lepší z dvojice Bristol City - Nottingham Forest.

Žreb 5. kola FA Cupu:

Blackburn/Wrexham - Newcastle

Chelsea/Aston Villa - Leeds/Plymouth

Bournemouth - Leicester

Liverpool - Watford/Southampton

Wolverhampton - Brighton

Sheffield Wednesday/Coventry - Maidstone United

Bristol City/Nottingham Forest - Manchester United

Luton - Manchester City