Nový rok, nové ja? Manchester United zdolal Wigan a v FA Cupe ide ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový rok, nové ja? Manchester United zdolal Wigan a v FA Cupe ide ďalej
Fernandes sa z bieleho bodu nemýlil.
Fernandes sa z bieleho bodu nemýlil.Profimedia
Futbalisti Manchestru United vstúpili do kalendárneho roka 2024 triumfom na pôde Wiganu v 3. kole FA Cupu. O triumfe "Red Devils" rozhodli zásahy Dioga Dalota (24) a Bruna Fernandesa (29).

Wigan - Manchester United 0:2

Wigan sa po ôsmich sezónach strávených v Premier League medzi rokmi 2005 a 2013 postupne "ukryl" fanúšikom až v tretej najvyššej súťaži a na návrat do Championship to momentálne rozhodne nevyzerá, mužstvo sa nachádza až na 18. mieste tabuľky. O favoritovi tak aj napriek kríze United nebolo pochýb.

Naplnený DW Stadium sa takmer tešil už v úvodných sekundách stretnutia, keď rýchly protiútok po pravej strane zakončoval Thelo Asgaard. Nór však nedokázal prestreliť hosťujúceho gólmana. "Červení diabli" sa dostali do vedenia zásluhou Dalota, ktorý strelil svoj druhý gól v ročníku.

V záverečnej pätnásťminútovke dal výsledku konečnú podobu Fernandes z pokutového kopu. United tak ukončili päť zápasov trvajúcu sériu bez víťazstva na ihriskách súperov. Najbližší duel ich čaká 14. januára v lige na domácej pôde proti Tottenhamu. Trénera Erika ten Haga však nemôže tešiť produktivita svojho tímu - v dueli vyslal celkovo 33 striel, z toho 14 na bránu a zaznamenal len dva góly.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore