Päťgólový Haaland. Vieme, čo od seba môžeme očakávať, hodnotí spoluprácu s De Bruynem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päťgólový Haaland. Vieme, čo od seba môžeme očakávať, hodnotí spoluprácu s De Bruynem

De Bruyne prihral Haalandovi na štyri z piatich gólov.
De Bruyne prihral Haalandovi na štyri z piatich gólov.AFP
Nórsky kanonier Erling Haaland (23) si po piatich góloch v osemfinále FA Cupu na pôde Lutonu (6:2) pochvaľoval, že sa vracia do najlepšej formy. Útočník Manchestru City ťažil najmä zo spolupráce s Kevinom De Bruynem (32), ktorý mu v utorok pripravil štyri góly.

Nórsky reprezentant vynechal takmer celý december a január pre zranenie. De Bruyne pauzoval ešte dlhšie, ale obaja kľúčoví hráči anglického majstra sú pripravení na druhú časť sezóny. Citizens obhajujú titul v Anglickom pohári, Premier League a Lige majstrov.

"Streliť päť gólov je úžasný pocit, v útoku nám to výborne fungovalo. Konečne sa na ihrisku cítim dobre, začínam sa vracať do svojej najlepšej formy," povedal v rozhovore pre ITV Haaland, ktorý zaznamenal svoj ôsmy hetrik od príchodu do klubu v lete 2022. Na ihrisku súpera sa mu to však podarilo prvýkrát.

"Kevin je pre nás mimoriadne dôležitý, je to skvelý hráč. Len robí to, v čom je najlepší. Je obrovským potešením hrať s ním v tíme. Vieme, čo môžeme jeden od druhého očakávať," pochvaľoval si Haaland. "Sú neuveriteľne zohratí, obaja podali perfektný výkon. Erling potrebuje presne takého hráča ako Kevin a Kevin potrebuje presne takého hráča ako Erling," dodal tréner Pep Guardiola.

Haaland je prvým hráčom v histórii Manchestru City, ktorý zaznamenal dva päťgólové zápasy, prvýkrát sa mu to podarilo pred rokom pri víťazstve 7:0 v osemfinálovej odvete Ligy majstrov proti Lipsku. Posledným hráčom z prvej ligy, ktorý strelil päť gólov v zápase anglického pohára, bol George Best v roku 1970 pri víťazstve Manchestru United nad Northamptonom 8:2. Víťaz Zlatej lopty z roku 1968 skóroval dokonca šesťkrát.