Pomôcť mu nemusí ani výhra v FA Cupe. Manchester United údajne plánuje vyhodiť ten Haga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pomôcť mu nemusí ani výhra v FA Cupe. Manchester United údajne plánuje vyhodiť ten Haga

Manažér Manchestru United Erik ten Hag.
Manažér Manchestru United Erik ten Hag.AFP
Manchester United údajne prepustí manažéra Erika ten Haga (54) bez ohľadu na výsledok finále FA Cupu.

United sa v sobotu stretnú s rivalmi z Manchestru City vo finále najstaršej pohárovej súťaže, ale s Holanďanom sa údajne rozídu aj v prípade, že Red Devils vo Wembley zvíťazia. V piatok poobede o tom informoval britský The Guardian.

Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Thomas Frank a Graham Potter tvoria päťčlenný zoznam potenciálnych náhradníkov. United však trvajú na tom, že budúcnosť Erika ten Haga ešte nie je vyriešená.

Rozhodnutie zbaviť sa Holanďana, ktorý prišiel do United v lete pred dvoma rokmi, by bolo najväčším rozhodnutím spolumajiteľov Sira Jima Ratcliffa a spoločnosti INEOS od decembrového prevzatia kontroly nad futbalovými operáciami na Old Trafford.

Ten Hag prežil s United ťažkú druhú sezónu, keď skončil na ôsmom mieste v Premier League. To je najhoršie umiestnenie klubu za posledných 34 rokov (a v histórii Premier League), pričom z Ligy majstrov vypadol ešte v skupinovej fáze.

Znamená to, že jedinou možnosťou pre Red Devils, ako sa kvalifikovať do európskeho futbalu v budúcom ročníku, je poraziť súčasného držiteľa FA Cupu a zabezpečiť si tak účasť v Európskej lige.

Pokles výkonov nasledoval po sľubnej prvej sezóne, v ktorej United obsadili tretie miesto v lige a získali trofej po ovládnutí Ligového pohára.