Mourinho sa vrátil k pôsobeniu v United: Nemal som takú podporu ako ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mourinho sa vrátil k pôsobeniu v United: Nemal som takú podporu ako ten Hag
Mourinho vyhral s United v sezóne 2016/17 Ligový pohár a Európsku ligu.
Mourinho vyhral s United v sezóne 2016/17 Ligový pohár a Európsku ligu.Reuters
José Mourinho (61), bývalý manažér Manchestru United, vyhlásil, že počas svojho dvaapolročného angažmánu na Old Trafford nemal v klube takú podporu ako súčasný kormidelník Erik ten Hag (54).

Portugalčana, ktorý do januára trénoval taliansky AS Rím, United vyhodili v decembri 2018 po sérii neuspokojivých výsledkov po tom, čo v sezóne 2016/17 ovládol Ligový pohár a Európsku ligu. 

"To, čo má ten Hag počas svojho pôsobenia v Manchestri United, som ja nemal. Nemal som takú podporu. Nemal som takú dôveru," povedal Mourinho pre Telegraph.

"Odišiel som smutný, pretože som videl, že som na začiatku procesu. V niektorých momentoch som cítil, že keby mi dôverovali a verili mojim skúsenostiam, mohlo to byť inak." 

"Stále je tam niekoľko hráčov, ktorých som pred piatimi alebo šiestimi rokmi nechcel. Myslím si, že predstavujú to, čo podľa mňa nie je najlepší profesionálny profil pre klub určitej veľkosti," vrátil sa 61-ročný tréner k angažmánu na Old Trafford.

"Svoju prácu som si tam však odviedol. Pravdu vždy ukáže čas. Bol by som rád, keby sa Manchestru United darilo."

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore

United pod ten Hagom v minulom ročníku ukončili šesťročné čakanie na trofej a vyhrali Ligový pohár po tom, ako Holanďan prišiel do klubu v lete 2022 z Ajaxu.

Červení diabli sú v Premier League na siedmom mieste, pričom britský miliardár Jim Ratcliffe v decembri uzavrel dlho očakávanú dohodu o kúpe 25 % podielu v klube a prevzal vedenie futbalových operácií, aby sa pokúsil zlepšiť výkonnosť upadajúceho celku.

Mourinho, ktorý je momentálne bez zmluvy, povedal, že má pred sebou ešte dlhú cestu v trénerskej kariére. "Nie je to tak, že mám 61 rokov a chcem skončiť v 65," ubezpečil.

"V žiadnom prípade. Mám pred sebou ešte dlhú kariéru," myslí si majster Anglicka, Talianska, Španielska a Portugalska.