Mourinho rozhodol, že nemôžem ísť do šatne. Schweinsteiger spomína na koniec v United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mourinho rozhodol, že nemôžem ísť do šatne. Schweinsteiger spomína na koniec v United
Schweinsteiger poodhalil zaujímavé udalosti.
Schweinsteiger poodhalil zaujímavé udalosti.Profimedia
V minulosti o tom príliš nehovoril, teraz však do situácie vniesol istú dávku svetla. Bastian Schweinsteiger (39) sa v podcaste The Overlap po siedmich rokoch vrátil k svojmu koncu v Manchestri United.

Schweinsteiger v roku 2016 postúpil s Nemeckom do semifinále majstrovstiev Európy, k tímu United sa teda pripojil o niečo neskôr. "Trénoval som so Zlatanom Ibrahimovičom a myslel som si, že všetko je skvelé," začal Nemec svoje rozprávanie pred Garry Nevilleom. 

"Keď som prišiel do Carringtonu, bol tam športový riaditeľ, ktorý mi povedal, že nesmiem ísť do šatne - vraj o tom rozhodol tréner," dodal bývalý stredopoliar, ktorý sa s aktívnou kariérou rozlúčil pred piatimi rokmi.

Výsledkom bolo, že dlhoročný stredopoliar Bayernu musel trénovať s tímom U16. Schweinsteiger aj napriek tomu odohral pod Mourinhom, ktorý s Red Devils podpísal zmluvu v záverečnej fáze predsezónnej prípravy, v nasledujúcich mesiacoch štyri súťažné zápasy, potom v marci 2017 prestúpil do amerického Chicaga Fire. Pre porovnanie, pod Mourinhovým predchodcom a bývalým trénerom Bayernu Louisom van Gaalom nastúpil v sezóne 2015/16 celkom do 31 stretnutí.

"Bol som veľmi smutný, pretože United boli druhým klubom môjho srdca," povedal Schweinsteiger. Ísť s týmto príbehom do tlače však v tom čase nebolo jeho štýlom. "Pre mňa je dôležitejšie sústrediť sa na futbal a správať sa tak, ako som sa zachoval," dodal rodák z Kolbermooru.

The Special One sa mu vtedy za svoje konanie ospravedlnil. "Prvýkrát sa mi ospravedlnil, keď som sa rozhodol odísť z Manchestru United do Ameriky," uviedol Schweinsteiger. "Spýtal som sa Josého, či môžem, a on sa mi ospravedlnil za to, ako so mnou na začiatku zaobchádzal. Musel ma nechať odísť, pretože už proti mne nemohol nič podniknúť," vysvetlil.