Česko videlo najrýchlejší hetrik v histórii súťaže. Haraslín opäť skóroval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Česko videlo najrýchlejší hetrik v histórii súťaže. Haraslín opäť skóroval
Aktualizované
Chytilovi to proti Pardubiciam strieľalo.
Chytilovi to proti Pardubiciam strieľalo.Profimedia
V nedeľu pokračovalo 22. kolo českej FORTUNA:LIGY ďalšími zápasmi. České Budějovice získali dôležité tri body a gólom k tomu prispel aj slovenský obranca Martin Králik (28). Víťazstvo pražskej Slavie zariadil tromi zásahmi Mojmír Chytil (24), ktorý sa postaral o najrýchlejší hetrik v dejinách súťaže. Úradoval aj Lukáš Haraslín (27) v drese Sparty.

Mužstvo z juhu Česka sa odlepilo od samotného dna tabuľky. Stalo sa tak po cennej výhre nad Olomoucom, ku ktorej pomohol aj Králik. Po zásahu proti Ostrave a asistencii v dueli s Jabloncom sa tak opäť zapísal do scenára ligového zápasu Českých Budějovíc. Stretnutie sa ale preňho skončilo v 78. minúte, keď bol po druhej žltej karte vylúčený.

Slavia Praha vytvorila tlak na svojho rivala zo Sparty, ku ktorému sa po domácej výhre nad Pardubicami priblížila na rozdiel jediného bodu. Dôležitý triumf vystrelil zošívaným útočník Mojmír Chytil. Do zápasu sa dostal v druhom polčase a v rozmedzí siedmich minút nasmeroval do brány Viktora Budinského tri presné zásahy. 

Haraslín zaznamenal svoj desiaty gól v prebiehajúcom ročníku českej ligy. Spečatil ním triumf Sparty Praha v dueli 22. kola na ihrisku Slovácka 3:1. Sparta potvrdila post lídra, na čele má k dobru štyri body pred Slaviou.

Slovák nastúpil do hry v 66. minúte a presadil sa štvrťhodinu pred koncom po svojej typickej akcii, keď sa uvoľnil v šestnástke súpera a prudkou strelou ľavačkou nedal šancu brankárovi. Skóroval v treťom zápase za sebou. V týždni strelil postupový gól Sparty v súboji EL s Galatasarayom a so Spartou podpísal nový viacročný kontrakt.

České Budějovice - Olomouc 2:1

/D. Šípoš hral celý zápas, M. Králik vylúčený v 78. min - D. Ventúra hral do 68. min/

Slovácko – Sparta Praha 1:3 

/P. Blahút celý zápas - L. Haraslín od 66. min a gól/

Slavia Praha - Pardubice 3:0

/M. Tomič na lavičke náhradníkov - V. Budinský chytal za hostí celý zápas/