Chvátal vybavil výhru Olomouca, Regáli pomohol k remíze a Ewerton skóroval z polovice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chvátal vybavil výhru Olomouca, Regáli pomohol k remíze a Ewerton skóroval z polovice
Aktualizované
Juraj Chvátal (v modrom vo vzduchu) zariadil víťazstvo Olomouca nad Jabloncom.
Juraj Chvátal (v modrom vo vzduchu) zariadil víťazstvo Olomouca nad Jabloncom.Profimedia
Zápas medzi Baníkom Ostrava a Karvinou sa v 28. kole českej FORTUNA:LIGY skončil nerozhodne 2:2 aj po zásahu slovenského krídelníka Martina Regáliho (30). Skóre otvoril Brazílčan Ewerton (27) strelou z vlastnej polovice ihriska. Zlín a Pardubice tiež remizovali 1:1. Olomouc napriek červenej karte pre Jiřího Spáčila (25) zvíťazil doma nad Jabloncom. Jediným úspešným strelcom stretnutia bol Slovák Juraj Chvátal (27). Hanáci po sérii troch prehier prvýkrát zvíťazili.

Ostrava - Karviná 2:2

/M. Rusnák celý zápas, F. Blažek celý zápas a v 73. min ŽK, T. Rigo dostal v 43. min ŽK a hral do 66. min - D. Holec celý zápas, A. Iván do 46. min, M. Regáli nastúpil v 46. min a v 63. min dal gól, M. Čurma a R. Mikuš nevyužití náhradníci/

V 19. minúte zdvihla divákov zo sedadiel neuveriteľná strela Ewertona, ktorého pokus z vlastnej polovice ihriska zapadol za vybehnutého Holeca. Šikovný Brazílčan mohol po ďalšej zaujímavej situácii zdvojnásobiť vedenie Baníka, ale jeho center od rohovej zástavky v poslednej chvíli zlikvidoval jeden z brániacich hráčov.

Na ďalší gól sa čakalo až do 63. minúty, keď sa presadil hosťujúci Martin Regáli. V druhom polčase Baník citeľne poľavil v ofenzívnych snahách, čo nováčik najvyššej súťaže využil zásluhou slovenského útočníka, ktorý sa presadil obstrelom na zadnú žrď. Ostrava si vzala vedenie späť v 74. minúte, keď po faule Momčila Raspopoviča bola nariadená penalta.

Postavil sa k nej Ewerton a skvelý výkon korunoval druhým gólom. Aj na túto ranu však našli hostia odpoveď. Andrija Ražnatovič si na hranici pokutového územia počkal na prihrávku proti nohe a nechytateľnou bombou nedal Jiřímu Letáčkovi šancu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Olomouc - Jablonec 1:0

/J. Chvátal celý zápas a v 74. min dal gól, D. Ventúra od 90. min, T. Digaňa nevyužitý náhradník - D. Hollý celý zápas/

Oba tímy toho v prvom polčase pred nízkou návštevou veľa neukázali. Navyše už aj tak preriedené tribúny sa v 20. minúte takmer vyprázdnili, keď fanúšikovia na protest proti vedeniu klubu opustili tribúny a pred štadiónom odpálili pyrotechniku. Domáci navyše hrali od 28. minúty bez vylúčeného Jiřího Spáčila, no Jablonec vyše hodinovú presilovku využiť nedokázal.

Druhé dejstvo už bolo po futbalovej stránke lepšie. O jediný zásah duelu sa postaral slovenský pravý obranca Juraj Chvátal, ktorý vnikol do šestnástky a zakončením po zemi rozradostnil spoluhráčov aj zvyšných divákov na tribúnach. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Zlín - Pardubice 1:1

/M. Rakovan nevyužitý náhradník - V. Budinský nevyužitý náhradník/

Duel tímov, ktoré bojujú o záchranu, nemal na hracej ploche slovenského zástupcu. Skóre otvoril sebavedomým prienikom a koncovkou pomedzi nohy brankára Vukadin Vukadinovič, vyrovnanie prišlo po prestávke z pokutového kopu z kopačky Michala Hlavatého.

O osude súboja mohol rozhodnúť žolík a bývalý hráč Trebišova či Zlatých Moraviec Kenneth Ikugar, loptu však poslal iba do náručia pardubického gólmana. 

Plzeň - Slavia Praha 1:0

/M. Tvrdoň (Plzeň) na lavičke náhradníkov, E. Jirka (zranený) - M. Tomič (Slavia) na lavičke náhradníkov, I. Schranz (zranený)/

Futbalisti Slavie nečakane prehrali s Plzňou a prišli o vedenie v tabuľke. Dva zápasy pred koncom základnej časti strácajú červeno-bieli na obhajcu titulu Spartu dva body. Zápas v prospech aktívnejších domácich rozhodol v 87. minúte Pavel Šulc, ktorý sa svojím 15. gólom v ligovej sezóne dotiahol na streleckého lídra Václava Jurečku.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Pražský tím prehral aj druhý vzájomný stret v ročníku. Začiatkom novembra ťahal za kratší koniec v Edene s Viktoriou 1:2, ale ďalšie prehry v lige už neutrpeli. Po marcovom víťazstve 4:0 nad Spartou v Štruncových sadoch Plzeň zdolala aj druhého ašpiranta na titul a na treťom mieste zaostáva za Slaviou o 10 bodov. Domáci sa ideálne naladili na štvrtkovú štvrťfinálovú odvetu Európskej ligy vo Florencii, kde budú hrať po úvodnej domácej bezgólovej remíze.