Haraslínova Sparta si poistila služby svojho spasiteľa, Priske predĺžil zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslínova Sparta si poistila služby svojho spasiteľa, Priske predĺžil zmluvu

Brian Priske predĺžil zmluvu na Letnej do roku 2026.
Brian Priske predĺžil zmluvu na Letnej do roku 2026.Profimedia
Brian Priske (46) predĺžil zmluvu so Spartou do roku 2026. Jeho súčasný kontrakt mal vypršať po aktuálnej sezóne. Dánsky tréner prišiel na Letnú vlani v lete a hneď pomohol klubu získať titul po dlhých deviatich rokoch.

Jeho angažovanie ale nesprevádzal potlesk. Sparta a zahraničný tréner? Fanúšikovia sa otriasli pri spomienke na Taliana Andreu Stramaccioniho, ktorý klub počas niekoľkých mesiacov svojho pôsobenia v sezóne 2017/18 udusil nielen šialenými nákupmi hráčov na ďalšie roky.

Stávka na komunikatívneho Priskeho sa však športovému riaditeľovi Tomášovi Rosickému vyplatila. Charizmatický Dán síce nezačal svoje pôsobenie na prestížnej českej adrese najlepšie, ale skoré vypadnutie z európskych pohárov vykúpil ligovým titulom.

Dôvodov na radosť mali na Letnej hneď niekoľko - konečne našli nielen nového manažéra. "Brian je skvelý tréner a človek, so svojím realizačným tímom dokázal vrátiť Sparte sebavedomie a hrdosť. Chcel by som vyzdvihnúť jeho pracovitosť a pokoru. Vážim si našu spoluprácu a verím, že spoločne môžeme byť ešte úspešnejší," povedal pre klubový web výkonný podpredseda predstavenstva František Čupr.

"V Brianovi sme našli správneho človeka, ktorý, ako veríme, prinesie Sparte ďalšie úspechy. Jeho profesionalita, zanietenosť a spôsob, akým sa stotožnil so Spartou, je zrejmý na prvý pohľad. Do budúcnosti nám tento krok prináša stabilitu, pokračujeme vo vytýčenej ceste. Veríme, že Brian získa pre Spartu ďalší titul, že bude pokračovať v rozvoji našich hráčov a že aj v budúcnosti budeme schopní vyhrávať európske zápasy s kvalitnými súpermi," vravel Rosický.

Priske prišiel do Prahy z belgických Antverp, predtým viedol dánsky Midtjylland, s ktorým sa kvalifikoval do Ligy majstrov. V rodnej krajine bývalý obranca anglického Portsmouthu a 24-násobný reprezentant pôsobil aj ako asistent trénera v FC Kodaň.

V posledných dňoch sa jeho meno objavilo medzi kandidátmi na post trénera českej reprezentácie Jaroslava Šilhavého. Spolu s Priskem predĺžili kontrakty aj dvaja jeho najbližší spolupracovníci - asistent Lars Friis a vedúci fyzickej prípravy Christian Clarup.