Jarábek prezradil dôvody konca v Karvinej, od futbalu si dáva kratšiu pauzu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jarábek prezradil dôvody konca v Karvinej, od futbalu si dáva kratšiu pauzu
Jarábek skončil v Karvinej už druhýkrát.
Jarábek skončil v Karvinej už druhýkrát.Profimedia
Slovenský futbalový tréner Juraj Jarábek (61) by po konci v Karvinej rád pokračoval v inom klube, hoci si najskôr dopraje kratšiu prestávku. Vedenie účastníka najvyššej českej súťaže ho odvolalo aj s asistentom Branislavom Mrázom po prehre s Libercom (0:1).

Jarábek sa na lavičku Karvinej vrátil v septembri, keď nahradil Tomáša Hejduška. Klubu ale v tabuľke patrí posledné 16. miesto. "Pozícia trénera v každej krajine je dnes taká, že všetci chcú byť prví. Vo futbale je to však tak, že niekto je prvý a niekto posledný. Príčiny sú rôzne. Keď som bol v Čiernej Hore, z Karvinej ma oslovili s tým, či im prídem pomôcť. Vedel som, do akého prostredia idem. Pracuje sa tam naozaj dobre," povedal exkluzívne pre Flashscore Správy.

"Problém bol asi v zimnom prestupovom období,  chceli sme dohodnúť odchody niekoľkých hráčov, či už formou hosťovania, čo je vždy náročné, pretože majú zmluvy. Túžili sme priviesť tak päť kvalitných mien, čo sa nám podarilo v predstihu len s Martinom Regálim a na poslednú chvíľu s Bergqvistom, ktorý vyzerá ako slušná posila. Do toho veci ako ťažký los, Sparta, Slavia a Slovácko sú top mužstvá českej ligy. Aj s nimi sa dalo niečo uhrať, ale keď v takej sérii zápasov neuspejete, každý siahne k výmene trénera," dodal.

Slovenský stratég v tíme pôsobil aj od novembra 2019 do marca 2021. Na lavičke vydržal 42 zápasov a dokázal udržať mužstvo medzi elitou.

"Vtedy som vymenil Františka Straku a došlo k obmene kádra. V zimnej prestávke sa nám podarilo dobre posilniť, Karviná bola v tom čase posledná. Vstup do jarnej časti bol výborný, stiahli sme náskok Zlína. Potom prišlo covidové obdobie a klub sa zachránil. Tým pádom sa mi v lete predĺžila zmluva. Opäť sme sa dobre posilnili a po jesennej časti sme siahali na štvrté miesto. Preto som tam vydržal dlhšie. Ale koniec bol podobný, mali sme dostatok bodov, prišla zlá jar, myslím, že tím bol na nejakom 9. - 10. mieste a takisto so mnou ukončili zmluvu. Karviná je špecifická v tom, že sa vymenilo dosť trénerov, možno sú trošku netrpezliví, ale trend je nastavený tak, že klub chce výmenou kouča vždy niečo dosiahnuť," nechal sa počuť Jarábek.

Forma Karvinej.
Forma Karvinej.Flashscore

Tréningovým procesom boli poverení Marek Bielan a Radim Grussmann, tréneri B-tímu. Obaja už viedli utorňajší popoludňajší tréning a budú na lavičke aj počas sobotňajšieho dôležitého domáceho zápasu proti Českým Budějoviciam. A ako spomína Jarábek na kolektív?

"Vzťahy v kabíne boli výborné, bol som spokojný. Nestalo sa mi, že by niekto odflákol tréning, s týmto problém nebol. Česká liga je kvalitná, vždy je to možno o momentoch. V posledných troch zápasoch proti nám VAR trikrát odpískal penaltu, aj to nás mohlo stáť nejaké body. Duely so Spartou a Slaviou, tie boli v poriadku, mrzí nás však prehra s Pardubicami."

Rodák z Trnavy má futbal v krvi, dokonca prezradil aj svoje najbližšie plány:  "Trénovanie ma stále baví. Myslím si, že som dosť skúsený a erudovaný kouč, mám toho veľmi veľa za sebou vo všetkých ligách, v ktorých som pôsobil. Rád by som pracoval aj naďalej, aj keď teraz si plánujem od futbalu aspoň mesiac oddýchnuť," uzavrel.