Jarábek v Karvinej neuspel, posledný tím ligy ho odvolal po necelom polroku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jarábek v Karvinej neuspel, posledný tím ligy ho odvolal po necelom polroku
Jarábek v Karvinej neuspel.
Jarábek v Karvinej neuspel.Profimedia
Karviná, posledný tím českej Fortuna ligy, mení trénera už druhýkrát v tejto sezóne. Vedenie klubu odvolalo slovenského trénera Juraja Jarábka (61), ktorý koncom septembra vystriedal Tomáša Hejduška (44).

Spolu s Jarábkom skončil aj jeho asistent Branislav Mráz. V sobotňajšom domácom záchranárskom zápase proti predposledným Českým Budějoviciam povedú mužstvo doterajší tréneri treťoligovej rezervy Marek Bielan a Radim Grussmann.

V tejto sezóne urobilo zmenu zatiaľ šesť tímov. Naposledy koncom februára v Hradci Králové nahradil Václava Kotala David Horejš. Východočesi, podobne ako Karviná, vymenili trénera dvakrát, na začiatku ročníka ich viedol Jozef Weber.

Karviná je v tabuľke posledná.
Karviná je v tabuľke posledná.Flashscore

Slovenský tréner zasadol na lavičku v septembri a dokopy viedol mužstvo v pätnástich súbojoch. Z víťazstva sa radoval trikrát, rovnako ako z troch remíz. Deväťkrát jeho tím ťahal za kratší koniec. Väz mu zlomila posledná prehra s v Liberci 0:1. Pre 61-ročného kormidelníka to bolo v Karvinej druhé pôsobenie. Pri prvom vydržal na lavičke 42 zápasov (10-15-17) od novembra 2019 do marca 2021.

Karviná čaká na víťazstvo jedenásť kôl.
Karviná čaká na víťazstvo jedenásť kôl.Flashscore

V kádri figuruje viacero slovenských futbalistov - brankár Dominik Holec, obrancovia Dávid Krčík, Matej Čurma a ofenzívni stredopoliari Rajmund Mikúš s Martinom Regálim.