Ostrava zdemolovala Slovácko a zahrá si v Európe, debut Slováka vo FORTUNA:LIGE

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ostrava zdemolovala Slovácko a zahrá si v Európe, debut Slováka vo FORTUNA:LIGE

Baník si v budúcej sezóne zahrá v predkolách Konferenčnej ligy.
Baník si v budúcej sezóne zahrá v predkolách Konferenčnej ligy.Profimedia
Ostravský Baník v poslednom 5. kole skupiny o titul zdemoloval Slovácko 6:0 a poskočil na štvrté miesto v českej FORTUNA:LIGE. Vďaka tomu má istotu účasti v predkole Konferenčnej ligy. O tú bude ešte bojovať Mladá Boleslav, ktorá prehrala so Slaviou 0:4. V jednokolovom finále baráže ju 31. mája na vlastnom štadióne čaká Hradec Králové. Majstrovská Sparta neoslávila titul víťazstvom, keď doma iba remizovala s Plzňou 1:1.

Ostrava - Slovácko 6:0

/T. Rigo hral celý zápas, M. Rusnák hral od 66. minúty - P. Blahút hral celý zápas, M. Novák hral od 86. minúty/

Slovácko potrebovalo triumfovať za tri body, aby zostalo v hre o Európu, no plán sa začal rúcať v 26. minúte, keď bol za držanie v pokutovom území vylúčený Ondřej Mihálik. Nasledovala penalta, ktorú premenil Ewerton a s ňou odštartoval osemminútovku, počas ktorej sa dvakrát presadil  Filip Kubala

O osude tak bolo rozhodnuté do polčasu, pričom krátko po zmene strán sa do streleckej listiny zapísal po druhý raz aj brazílsky kanonier. Bodku za fiaskom Slovácka dal druhou červenou kartou v 62. minúte po nešportovom správaní Pavel Juroška

Slováci sa síce do listiny strelcov či asistentov nezapísali, no debut v najvyššej českej súťaži má za sebou hosťujúci stredopoliar Marcel Novák, ktorý v predchádzajúcich rokoch hral za Trebišov a Košice.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Slavia Praha - Mladá Boleslav 4:0

/A. Kadlec bol na lavičke hostí/

Najlepšiu pozícu v hre o pohárovú Európu mala pred posledným kolom Mladá Boleslav, ktorej "stačilo" zvíťaziť a hrala by predkolo Konferenčnej ligy. Ľahko sa hovorí, ťažšie sa však dokazuje. Hostia prehrali v pražskom Edene hladko 0:3, keď inkasovali dvakrát do 27. minúty.

Slavia bola známym vicemajstrom, konečné manko na Spartu znížila na dva body. V zápasovej nominácii zošívaných chýbali pre zdravotné problémy Ivan Schranz a Michal Tomič.

Konečná tabuľka FORTUNA:LIGY a jej skupiny o titul.
Konečná tabuľka FORTUNA:LIGY a jej skupiny o titul.Flashscore

Sparta Praha - Plzeň 1:1

/L. Haraslín hral do 61. minúty - E. Jirka hral do 62. minúty, M. Tvrdoň bol na lavičke/

V zápase medzi istým majstrom a bronzovým celkom už prakticky o nič nešlo. Jan Kuchta v 20. minúte nepremenil penaltu, keď trafil brvno, ale domáci šli predsa len do vedenia v nadstavenom čase po zásahu Jaroslava Zeleného.

Po hodine odišla z duelu slovenská dvojica Haraslín - Jirka, ktorá už z lavičky sledovala vyrovnanie Tomáša Chorého.

Hodnotenie základných zostáv oboch tímov.
Hodnotenie základných zostáv oboch tímov.Flashscore