Premiérovým gólom vystrelil výhru v derby. Tomič: Nečakal som, že to trafím tak dobre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérovým gólom vystrelil výhru v derby. Tomič: Nečakal som, že to trafím tak dobre

Tomič zaknihoval víťazný zásah.
Tomič zaknihoval víťazný zásah.Profimedia
Slovenský futbalista Michal Tomič (24) strelil svoj prvý gól za Slaviu v 13. kole FORTUNA:LIGY a nasmeroval červeno-bielych k víťazstvu vo vršovickom derby na štadióne Bohemians 1905. Na tlačovej konferencii stredopoliar priznal, že jeho výstavná strela z 20. minúty duelu ho prekvapila. Zároveň sa poďakoval svojim bývalým spoluhráčom z Mladej Boleslavi, ktorí zdolali Spartu 3:1 a pomohli Slavii k prvému miestu v tabuľke.

Tomič skóroval z prvej veľkej šance zápasu. Oscar Dorley mu po rohovom kope posunul odrazenú loptu a slovenský reprezentant umiestnil krížny pokus z 25 metrov prízemným volejom k žrdi. Druhý gól pridal Mojmír Chytil v 67. minúte, čím aj pečatil na konečných 2:0.

"Trénujeme strely zo stredných vzdialeností, pretože nám v posledných zápasoch trochu chýbali. Budem úprimný, nečakal som, že to trafím takto dobre. Som však rád, že mi to tam padlo," povedal Tomič.

V českej lige sa trafil už po tretí raz. "Mojou výhodou je, že dokážem zakončovať oboma nohami. Pracujem na tom a myslím si, že je to dobrá zbraň do budúcnosti," naznačil, že strelecky by sa rád presadzoval aj častejšie.

Skóroval prvýkrát od príchodu do Slavie, kam zamieril vo februári zo Slovácka. Jarnú časť minulej sezóny strávil na hosťovaní v Mladej Boleslavi. "Mojím plánom bolo absolvovať kvalitnú letnú prípravu, presvedčiť trénera, že na to mám. Som rád za každú šancu, ale tím je vždy na prvom mieste. Dnes sme to vybojovali, každý hráč odovzdal pre mužstvo maximum" tešil sa rodák z Myjavy.

Spomienky na pôsobenie v Boleslavi sa mu vrátili vďaka víťazstvu stredočechov 3:1 nad aktuálnym lídrom súťaže a obhajcom titulu Spartou. Slávisti išli do vršovického derby s vedomím, že v prípade triumfu preskočia svojho odvekého rivala o jeden bod.

"O prehre Sparty sme vedeli, sledovali sme to. Necítili sme tlak, skôr motiváciu dostať sa na prvé miesto. Chcem pogratulovať a poďakovať bývalým spoluhráčom v Boleslavi, že nám takto pomohli, hrali super futbal," ocenil Tomič.

Cení si aj aktuálne vedenie v tabuľke. "Možno niektoré naše výsledky v doterajšom priebehu sezóny neboli až také presvedčivé, ale snažili sme sa udržať tempo. Teraz nás to vystrelilo na prvé miesto. Chceme pokračovať v dobrých výkonoch, baviť ľudí futbalom a naďalej zbierať body," dodal Slovák v službách pražského tímu.

Tabuľka FORTUNA:LIGY.
Tabuľka FORTUNA:LIGY.Flashscore