Prv nuda, potom štyri góly. Exportný zásah Brenkusa znamená remízu ViOnu a DAC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prv nuda, potom štyri góly. Exportný zásah Brenkusa znamená remízu ViOnu a DAC

Diváci sa v prvom polčase nudili, v druhom boli svedkami výborného futbalu.
Diváci sa v prvom polčase nudili, v druhom boli svedkami výborného futbalu.Profimedia
Piatkový duel 14. kola Fortuna ligy medzi FC ViOn Zlaté Moravce a FK DAC 1904 Dunajská Streda sa skončil remízou 2:2.

Úvodné dejstvo prinieslo tri výraznejšie hrozby. Po rohu v 10. minúte preveril Samuela Petráša Stephano Almeida, skóre neotvoril ani Karol Mondek technickou strelou.

Na opačnej strane spálil najväčšiu šancu zo siedmich metrov Dominik Veselovský. Ak by gól padol, určite by sa riešila možná ruka Željka Gavriča.

Po zmene strán stačila jedna chyba. Tomáš Ďubek nezvládol spracovanie lopty na vlastnej polovici, tá mu preskočila cez nohy a sám na bránu šiel Nikola Krstovič. Najlepší strelec súťaže nezaváhal a Patrika Lukáča prekonal zvnútra pokutového územia.

ViOn chcel okamžite reagovať, hlavičky Almeidu a Mondeka nevyšli ani na druhý raz. Dunajská Streda vzápätí potvrdila, že niekedy stačí na gól jedna šanca.

Krstovičova parádna robota telom, potiahnutie lopty na dvadsať metrov. Nasledovala prihrávka na striedajúceho Zsolta Kalmára a kapitán hostí zakončil presne k pravej žrdi.

Zdalo sa, že Zlaté Moravce odídu z duelu bez bodu. Všetko zmenila 79. a 81. minúta.

Prv Ioannis Niarchos získal roh, ktorý po centri Brenkusa upratal do siete hlavou, aby na začiatku záverečnej desaťminútovky práve Adam Brenkus vystrúhal azda gól sezóny.

Priamy kop z približne 35 metrov poslal na bránu so štipkou geniality Cristiana Ronalda, Petráš ho podcenil a bolo vyrovnané. 

V samom závere sa oba celky snažili o piaty zásah, ten už nepadol. Tímy sa v piatkovom stretnutí rozišli s bodom po remíze 2:2.

Štatistiky zo zápasu medzi Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou
Štatistiky zo zápasu medzi Zlatými Moravcami a Dunajskou StredouFlashscore

Fortuna liga, 14. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:2

Góly: 79. Niarchos, 81. Brenkus – 48. Krstovič, 64. Kalmár

Žlté karty: Šuvalija, Mondek, Múdry – Muhamedbegovič, Risvanis, Kalmár.

Rozhodoval: Michal Smolák. 2 011 divákov.

Z. Moravce - Vráble: Lukáč – Suľa, Pintér, Šuvalija (51. Bednár), Čonka – Almeida, Ďubek (C) (65. Vestenický) – Múdry, Duga, Mondek (65. Brenkus) – Niarchos (90. Horák).

Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Risvanis (C), Muhamedbegovič, Andzouana – Dimun (86. Kružliak), Nebyla (46. Fazlagič), Veselovský (61. Ramadán) – Szánthó (61. Blackman), Krstovič, Gavrič (46. Kalmár).