Radosť v Zlatých Moravciach, smútok v Prešove. ViOn sa zachránil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Radosť v Zlatých Moravciach, smútok v Prešove. ViOn sa zachránil
Radosť v Zlatých Moravciach, smútok v Prešove. ViOn sa zachránil
Radosť v Zlatých Moravciach, smútok v Prešove. ViOn sa zachránilTASR
V odvetnom barážovom súboji o zotrvanie museli Zlaté Moravce doháňať jednogólové manko, keďže v Ličartovciach prehrali s Prešovom 0:1. Pri Žitave predviedli diametrálne odlišný výkon a po víťazstve 3:0 sa zachránili vo Fortuna lige.

FC ViOn Zlaté Moravce - Tatran Prešov 3:0 (1:0)

Góly: 25. Mondek, 69. Ikugar, 90+1. Mondek

Zlatomoravčania si priviezli z Ličartoviec jednogólové manko. Vo výbornej atmosfére držali loptu hneď od úvodných sekúnd na svojich kopačkách a tlačili sa k bráne Prešova. Ako prvý sa po rohovom kope dostal k prudkej strele z hranice šestnástky Sloboda, no brankár Kučinsky stihol zareagovať. ViOn pokračoval v aktivite, skúšal to centrami z jednej i druhej strany, ale defenzíva hostí odolávala.

A svoj tlak zverenci Ivana Galáda zaslúžene zužitkovali do vedúceho zásahu. V 25. minúte prepadla defenzívna línia Prešova, čo využil Brenkus sprava nákopom na Mondeka, ktorý sa zorientoval v šestnástke, zasekol si Šimka a strelou po zemi prekonal Kučinskeho. Prešovčania v tej chvíli prišli o svoj jednogólový náskok.

Až na konci tridsiatej minúty sa ozvali hostia. Z diaľky pálil zo štandardky mimo priestor troch žrdí Dolný. Kapitán Prešova pripravil o štyri minúty na to sprava streleckú parketu zblízka Matošovi, no ten na pripraveného Lukáča nevyzrel. Päť minút pred odchodom do kabín prišiel šok pre domáci celok. Po súboji Čonku s Matošom si arbiter skontroloval situáciu cez systém VAR a ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Dolný, no Lukáč jeho strelu vykopol nad bránu.

Štatistický pohľad na zápas
Štatistický pohľad na zápasFlashscore

Po zmene strán sa vrátili na trávnik živšie hostia. Vypracovali si počiatočný tlak, aj rohový kop, ale ViOn odolával. Postupom času sa hra opäť otáčala na jeho stranu a v 63. minúte, krátko po svojom striedaní, sa v šanci ocitol po nákope Šuvaliju čerstvý Pinte, z uhla pálil cez celé pokutové územie.

V 69. minúte strelili Zlaté Moravce druhý gól, ktorý v tej chvíli znamenal ich zotrvanie vo Fortuna lige. Pinte sa ocitol vpravo za defenzívou, mal dostatok času na center, ktorý trafil ideálne na nabiehajúce a osamoteného Ikugara, ktorý zvýšil na 2:0. Prešov sa nechcel vzdať v 83. minúte to skúšal zo štandardky Šimko, lopta prepadla, výborne zareagoval Lukáč.

Na opačnej strane ale ViOn využil rýchly protiútok v nadstavenom čase, keď Almeida potiahol loptu, sprava odcentroval pred bránu a tam osamotený Mondek strelil svoj druhý gól v zápase, ktorým definitívne zaistil Moravciam ligovú elitu aj v nasledujúcom ročníku.