Rigo prispel k prelomeniu 18-ročnej kliatby, gólová hlavička Hollého na body nestačila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rigo prispel k prelomeniu 18-ročnej kliatby, gólová hlavička Hollého na body nestačila
Aktualizované
Ostrava sa po dlhej dobe dočkala triumfu v Jablonci.
Ostrava sa po dlhej dobe dočkala triumfu v Jablonci.Profimedia
V nedeľnom programe zápasov 27. kola českej najvyššej súťaže opäť nechýbali slovenské mená. Najvýraznejšie sa vynímali v štatistikách duelu v Jablonci, kam pricestoval káder z Ostravy. Za domácich sa gólovo presadil Dominik Hollý (20), v drese Baníka si asistenciu pripísal Tomáš Rigo (21).

Pardubice - České Budějovice 1:1

/za hostí D. Šípoš a M. Králik celý zápas, M. Madleňák prvý polčas/

Posledné České Budějovice pricestovali na pôdu Pardubíc, ktoré sa chcú vymaniť zo skupiny o udržanie sa v lige. Oba tímy od seba delilo osem bodov. Domáci svojho oponenta na vlastnom ihrisku naposledy porazili ešte v septembri 2018. Zmeniť to chceli už v úvode súboja - v piatej minúte otvoril skóre Michal Surzyn.

Jeho prvý tohtosezónny gól dlho znamenal tri body, až kým sa v 80. minúte o slovo neprihlásil hosťujúci Zdeněk Ondrášek. Ďalšia rana už nepadla, čo veľmi nepotešilo ani jedného účastníka zápasu.

Jablonec - Ostrava 2:3

/D. Hollý do 89. min - F. Blažek a T. Rigo celý zápas, M. Rusnák od 60. min/

Jablonec sa druhýkrát v prvom aprílovom týždni predstavil na svojom štadióne. Po pohárovom dueli proti Plzni privítal Ostravu. Pre hostí bolo toto prostredie už dlhodobo zakliate - v lige tu nevyhrali od apríla 2006. Hneď prvý polčas mal v štatistikách slovenský rukopis - na druhý gól Baníka prihrával Tomáš Rigo, krátko pred prestávkou korigoval hlavičkou na 1:2 domáci Dominik Hollý.

V druhej polovici sa na listinu strelcov dostali iba mená domácich zástupcov, v jednom prípade ale šlo o vlastný zásah, ktorý sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci. Ostrave sa tak podarilo ukončiť 18-ročné čakanie na triumf na pôde Jablonca.

Teplice - Hradec Králové 0:1

/R. Čerepkai od 61. min, S. Bednár od 83. min - S. Dancák celý zápas, L. Čmelík do 61. min/

Teplice vyzvali na boj o body protivníka, ktorého v ligovom prostredí zdolali len v dvoch z ostatných štrnástich prípadov. Dlhodobú štatistiku podporil hneď úvod merania síl, Hradec Králové otvoril gólové skóre už v šiestej minúte. Obrovskú chybu brankára Grigara okamžite potrestal Vašulín. Najtesnejší náskok si hostia napokon udržali až do posledného hvizdu. Po zisku troch bodov sa v tabuľke dostali práve pred teplické mužstvo.

AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 1:1 

/L. Haraslín do 65. min - A. Kadlec do 90.+2 min/

V záverečnom zápase 27. kola FORTUNA:LIGY remizovala Sparta doma s Mladou Boleslavou a prenechala prvé miesto v tabuľke svojmu odvekému rivalovi Slavii. K nečakanej strate rudých prispel najmä nevydarený prvý polčas, keď si Kaan Kairinen nešťastne strelil gól do vlastnej siete. Ďalšie individuálne zlyhanie predviedol Angelo Preciado, ktorý po zmene strán udrel lakťom súpera, za čo si vyslúžil druhú červenú kartu v sezóne a opäť oslabil svoj tím.