Brankár Holec podržal slovenskú enklávu z Karvinej, gólový Tupta pri výhre nad Slováckom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brankár Holec podržal slovenskú enklávu z Karvinej, gólový Tupta pri výhre nad Slováckom
Aktualizované
Tupta gólovo pomohol Libercu.
Tupta gólovo pomohol Libercu.Profimedia
Počas prvého aprílového víkendu začalo scenár svojich duelov písať 27. kolo českej najvyššej súťaže. Z radu slovenských futbalistov najvýraznejšie pomohli svojim tímom gólman Dominik Holec (29) a útočník Ľubomír Tupta (26).

Karviná - Plzeň 0:0

/D. Holec aj D. Krčík za domácich celý zápas, M. Regáli do 77. min, A Iván od 77. min/

Tím bojujúci na spodných priečkach tabuľky mal pred sebou náročnú výzvu v podobe Plzne - oba kluby od seba v tabuľke delilo 35 bodov. Káder, v ktorom pôsobí viacero Slovákov, si v októbrovom dueli s favoritom poradil. Karviná chcela niečo podobné predviesť aj pred svojimi fanúšikmi. Výhra to síce nebola, ale zo stretu s Viktoriou si uchmatla aspoň bod. Piatimi zákrokmi k tomu prispel slovenský brankár Holec a stal sa najlepšie hodnoteným hráčom súboja.

Najvyššiu známku získal gólman Holec.
Najvyššiu známku získal gólman Holec.Flashscore

Liberec - Slovácko 4:1

/Ľ. Tupta do 83. min - P. Blahút celý zápas/

Dejiskom veľmi dôležitého merania síl bol Liberec. Na pôdu siedmeho celku pricestovalo šieste Slovácko, ktoré sa chcelo odpútať od svojho prenasledovateľa v boji o TOP 6. Domáci však mali iné plány a už v šiestej minúte si ich začali napĺňať zásluhou gólu Kulenoviča.

Ku chorvátskemu legionárovi sa následne pridal slovenský útočník Tupta, ktorý využil nezištnú prihrávku Višinského a zásahom do odkrytej brány určil polčasové skóre 2:0. V druhej polovici sa Liberec postaral o ďalšie tri zásahy, jeden však bol vlastný. Mrzieť ho to nemuselo, po zápase tabuľkových susedov sa tešil z troch bodov.

Zlín - Olomouc 3:2

/J. Chvátal za hostí celý zápas/ 

Záchranárske práce asi neminú Zlín, ten si však v ťažkom boji o udržanie pomohol triumfom nad Olomoucom. Hrdinom víťazného mužstva bol Tom Slončík, 19-ročný český mladík sa postaral o prvý aj tretí presný zásah svojho tímu a pri druhom si pripísal asistenciu.

Po svojom vydarenom predstavení získal hodnotenie 9,2, ale do konca duelu ešte musel so spoluhráčmi tŕpnuť, pretože hostia to nezabalili a v závere dvomi gólmi skorigovali stav stretnutia. Všetky body ale napokon ostali na východnej Morave.

Slavia Praha - Bohemians 2:1 

/M. Tomič nastúpil v 77. min - E. Prekop hral do 68. min/

Domáci po týždni opäť poskočili do čela neúplnej tabuľky. Favorit ovládol Vršovické derby siedmykrát v rade, tréner Trpišovský si pripísal 191. výhru v histórii samostatnej ligy a dotiahol sa na rekordmana Pavla Vrbu.