Malý hrdinom Ružomberka, Gašparík znova neuspel. Spartak inkasoval po 506 minútach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Malý hrdinom Ružomberka, Gašparík znova neuspel. Spartak inkasoval po 506 minútach
Trnava a Ružomberok si body rozdelili.
Trnava a Ružomberok si body rozdelili.TASR
Futbalisti Ružomberka vyhrali v sobotnom zápase 4. kola Niké ligy skupiny o titul proti Trnave. Večer sú na programe všetky tri stretnutia v skupine o udržanie sa.

Ružomberok - Trnava 2:1

Prvý polčas bol v súboji dvoch semifinalistov Slovenského pohára na príležitosti pomerne skúpy, ale obrovskú možnosti si vypracoval Hladík, ktorý sa rútil sám na bránu. Výborne zareagoval Takáč a loptu vyrazil nohou. Po zmene strán nepríjemný pokus Bainoviča vytesnil Frühwald iba pred seba, no k dorážkam sa hostia nedostali.

Ružomberok otvoril skóre zásluhou tvrdej strely Alexandra Seleckého, pre ktorého išlo o druhý ligový gól v kariére. Obranca Malý si pri ňom pripísal premiérovú asistenciu. Trnava inkasovala po dlhých 506 minútach. Napriek tomu rýchlo odpovedala vďaka Philipovi Azangovi. Krídelník sa trafil druhý raz v lige po sebe a celkovo siedmykrát.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Hrdinom domácich sa stal v piatej minúte nadstaveného času stopér Matúš Malý, ktorý na ihrisko prišiel iba na druhý polčas, ale nakoniec bol pri oboch presných zásahoch.

Trnava nevyhrala proti Ružomberku už deväť súťažných zápasov po sebe, pričom tréner Michal Gašparík nad týmto súperom na lavičke Spartaka ešte nikdy neuspel. Bíli Andeli majú na druhom mieste 48 bodov, čo je o štyri viac ako tretia Žilina a o osemnásť menej, než vedúci Slovan Bratislava.

To znamená, že ak belasí o týždeň doma proti Dunajskej Strede získajú aspoň bod, tak bez ohľadu na ďalšie výsledky si zaistia šiesty titul v rade a celkovo 22. v histórii. Ružomberok ostáva piaty, pred Podbrezovou má už päťbodový náskok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore