Niké liga ONLINE: Ďalšie kolo nadstavby je za nami, Železiari opäť nevyhrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Ďalšie kolo nadstavby je za nami, Železiari opäť nevyhrali
Aktualizované
Podbrezová v nadstavbe ešte nevyhrala.
Podbrezová v nadstavbe ešte nevyhrala.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa prehupol sa do nadstavby a pelotón sa rozdelil na dve šestky. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 4. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Žilina - Slovan Bratislava 0:3

Sumár

Návrat

SOBOTA

Ružomberok - Trnava 2:1

Sumár

Košice - Banská Bystrica 0:1

Michalovce - Trenčín 0:0

Skalica - Zlaté Moravce 4:1

Sumár

NEDEĽA

Dunajská Streda - Podbrezová 3:1

Sumár

Výsledky 4. kola nadstavby.
Výsledky 4. kola nadstavby.Flashscore

7. APRÍL

21:02 - Xisco Muňoz, tréner DAC, zhodnotil stretnutie nasledovne: "Bol to veľmi dobrý zápas z obidvoch strán. Mali sme veľmi dobrý štart, dokázali sme súpera prekvapiť vysokým presingom. Toto je štýl, ktorým sa chceme prezentovať pred domácim publikom. Prvý polčas bol o nás, v druhom sme už mali viac problémov. Je to ale nadstavba, sú tu dobrí súperi. Musím sa poďakovať hráčom, odohrali duel, aký chceme ponúkať fanúšikom."

20:40 - "Po prehre nechcem byť kritický k svojim hráčom. Domáci vyhrali zaslúžene za parádny začiatok. Viem sa vžiť do vedomia hráčov, ak do ôsmich minút dostanete dva góly. Preto nechcem byť kritický. V druhom polčase sme boli lepší. Súper dobre bránil, ale mali sme aj šance. Dunajskej Strede gratulujem k víťazstvu," povedal Roman Skuhravý, kouč Podbrezovej.

19:34 - V drese železiarov zažil debut Alex Lajčiak, ktorý sa stal vo veku 16 rokov a 112 dní najmladším hráčom klubu so štartom v najvyššej súťaži.

19:30 - Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v nedeľnom zápase 4. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou. Viac v článku.

16:57 - Železiari a DAC sa v najvyššej ligovej súťaži stretnú už po 20. raz. Od otvorenia štadiónu MOL Aréna tu domáci výber s Podbrezovou ešte neprehral - zrodila sa jedna remíza a päť triumfov Dunajskej Stredy.

16:15 - "Po postupe do šestky mi chýba vášeň, dlhodobo chýba väčšia túžba dokázať ešte niečo viac. Mám pocit, že postupom sme sa trochu uspokojili, čo chceme zmeniť," povedal Skuhravý pre klubový web na margo situácie v nadstavbe. Viac sa dočítate v článku.

16:00 - Slovan je jeden zápas od titulu, Zlaté Moravce delí 90 minút od vypadnutia.

15:17 - Podbrezová je druhé najčastejšie strieľajúce mužstvo po Slovane - jej hráči v 25 kolách zaznamenali 148 streleckých pokusov (Slovan 158). Pre porovnanie, DAC má v tejto štatistike číslo 99.

13:53 - Pohľad na nedávnu ligovú formu tímu kouča Skuhravého prináša aj ďalší nelichotivý fakt. Káder z Horehronia čaká na trojbodový zápis už takmer celé dva mesiace. Z výhry sa tešil ešte 10. februára proti Michalovciam. Odvtedy sa Podbrezová v Niké lige gólovo presadila iba štyrikrát.

13:01 - Podbrezová sa počas ostatných šiestich súťažných vystúpení predstavila doma len raz. Počas tohto obdobia síce zaknihovala pohárový triumf nad Slovanom, no do ligovej tabuľky si nepripísala ani bod. Naposledy bodovala ešte vo februári, keď sa so svojím nedeľným súperom rozišla po výsledku 0:0. Železiarov teraz čaká ďalšie predstavenie na pôde oponenta.

Nedávna súťažná forma Podbrezovej.
Nedávna súťažná forma Podbrezovej.Flashscore

12:05 - "Veľmi sa teším na to, že Dunajská Streda po výsledkoch, ktorá mala v nedávnej dobe, musí tlačiť na to, aby sa dostala do prvej trojky a to očakávam. Teším sa na štadión a atmosféru. Zápasy v Dunajskej vždy mali veľkú športovú kvalitu. Bol by som rád, keby sme sa v tej vášni posunuli, pretože pre to robíme maximum. Očakávam energiu a túžbu uspieť. To, či sa nám to podarí, je druhoradé. Chcem vidieť z mužstva, že má herné sebavedomie a ide sa biť o dobrý výsledok," povedal tréner Roman Skuhravý.

11:19 - "Videl som všetky zápasy skupiny o titul, boli veľmi vyrovnané. Rozhodujú detaily, fanúšikovia môžu znamenať rozdiel, ktorý nás posunie vpred. Od hráčov očakávam, že pôjdu naplno, aby si naklonili ľudí na svoju stranu. Len spoločnými silami budeme úspešní,“ vravel pre klubový web Xisco Muňoz, tréner DAC.

09:57 - Zápasom v Dunajskej Strede začne podbrezovský tréner Roman Skuhravý písať druhú stovku duelov na lavičke železiarov. Do klubu prišiel pred štartom sezóny 2021/22 a káder z Horehronia dostal z druhej do najvyššej súťaže. Druhýkrát v rade s ním hrá v skupine o titul.

08:45 - Futbalisti Podbrezovej síce na poslednú chvíľu prenikli do skupiny o titul, v nej však ešte nezískali ani bod. Šancu zmeniť to dostanú v nedeľu od 17:30 na ihrisku Dunajskej Stredy, za ktorou zaostávajú o sedem bodov. Posledný vzájomný duel oboch súperov sa odohral 25. februára a skončil sa bez gólov. Železiari celkovo ťahajú šnúru štyroch ligových prehier.

6. APRÍL

22:34 - Ján Kozák ml. okomentoval prehru takto: "Banská Bystrica má asi o 20 bodov viac a ja som už dávnejšie hovoril, že sa výkonmi chceme približovať takýmto mužstvám. Myslím si, že sa nám to darí. To, čo sme si povedali, sme v prvom polčase plnili. Žiaľ, máme problémy s riešením situácií vo finálnej fáze. V druhom polčase sme chceli pokračovať v tom, čo sa nám darilo v prvom. Mali sme veľa šancí, boli sme lepšie mužstvo, ale bez gólu sa nedá zvíťaziť. Je to krutá prehra. Myslím si, že toto bol najlepší výkon od môjho príchodu. Verím, že ak takto budeme hrať aj v ďalších zápasoch, budeme víťaziť."

22:30 - "Vedeli sme, že to bude náročné stretnutie a že domáci ešte potrebujú body. Snažili sme sa pripraviť. Domáci hrali v prvom polčase kompaktne a zatvárali nám priestory, cez ktoré sme sa ťažko presadzovali. Do druhého polčasu sme chlapcov nabádali, aby boli trpezliví. Počkali sme si na jeden gól, ktorý rozhodol zápas. Dôležité bolo, že sme v závere dobre bránili. Dnes nás v ťažkých situáciách podržal aj brankár," prezradil kouč Bystričanov Mário Auxt.

20:04 - Futbalisti Banskej Bystrice vyhrali v sobotnom zápase 4. kola nadstavby v skupine udržanie sa nad Košicami a potvrdili siedme miesto v tabuľke, kde majú už osembodový náskok, keďže Trenčín remizoval v Michalovciach. Skalica hladko 4:1 zdolala Zlaté Moravce. Viac sa dočítate v článku.

19:45 - Ondřej Smetana z Ružomberka zhodnotil duel nasledovne: "Trnava bola na nás dobre pripravená. S tým sa rátalo, no nevedeli sme si poradiť. V druhom polčase chalani dobre zareagovali. Prípravná fáza a zakladanie útokov boli lepšie. Trošku sme sa dostali do priestorov, kde sa dalo viac hrať. Aj tak bolo ťažké sa do ich obrany dostať a vytvárať si nejaké šance. V takom prípade musí prísť i dlhý aut či štandardky. Vytvoriť si tak trochu tlak na ich kvalitnú defenzívu. Párkrát sa to aj podarilo. Napokon to dobre dopadlo. Z víťazstva máme veľkú radosť. Víťazstvo nad takým súperom ako Trnava je veľmi cenné."

19:30 - "Videli sme bojovný, vyrovnaný, remízový zápas na zlom ihrisku. Ten futbal tak aj vyzeral, veľmi veľa strát a málo šancí. Veľa nakopávaných lôpt. Potom sme dostali gól po autovej situácii. Vzápätí sa naše mužstvo vrátilo do zápasu. V závere rozhodla ďalšia štandardná situácia. Absolútne nám ublížili druhopolčasové striedania. To bol aj dôvod toho, že na konci sme sa úplne nezmyselne dostali pod tlak a boli z toho domáce štandardky. A v poslednej sekunde gól. Deväť zápasov sme s Ružomberkom nevyhrali. Záver bol pre nás neuveriteľný," povedal po stretnutí Michal Gašparík.

17:02 - Futbalisti Ružomberka vyhrali v sobotnom zápase 4. kola Niké ligy skupiny o titul proti Trnave. Viac v článku.

15:00 - Trenčín bol prvým súperom Michaloviec v najvyššej súťaži. Duel sa odohral v sobotu 18. júla 2015 a AS vyhral po góle Ryana Koolwijka z 84. minúty. Zápas si z michalovskej strany pamätá Stanislav Danko (nehral pre zranenie). Na druhej strane sa vtedy objavili Ibrahim Rabiu a Gino van Kessel. Oba tímy odohrajú v sobotu už 25. vzájomné stretnutie.

14:09 - Slovan sa so Žilinou nemaznal. Doplácame na efektivitu, priznáva Ndjeungoue.

13:31 - "Michalovce sú hlavne doma nepríjemným súperom. Majú silné štandardné situácie, dostali pozitívny impulz, držia si sériu bez prehry. Sústredíme sa ale na seba. Verím, že to zvládneme," vyjadril sa pred meraním síl na Zemplíne trenčiansky obranca Lukáš Skovajsa.

12:59 - Mužstvo spod vrchu Čebrať to na Trnavu vie - so Spartakom neprehralo od jesene 2020. Ich vzájomné duely v krátkosti zhodnotil pre klubový web trnavský obranca Kristián Koštrna: "Zápasy s Ružomberkom sú stále o tom istom – my hráme, oni prídu raz k bráne a dajú nám gól. Tohto sa musíme vyvarovať. Nemôžeme dovoliť, aby Ružomberok išiel do vedenia."

11:47 - Tím okolo kapitána Damiána Bariša sa po negatívnej šesťzápasovej sérií bez plného bodového zisku nachádza na ôsmej priečke. S Michalovcami sa v aktuálnej sezóne stretli počas základnej časti dvakrát. Najskôr na domácom trávniku zvíťazili 2:0 gólmi Rahima Ibrahima a Eynela Soaresa. Na východe sa po bezgólovej remíze rozišli zmierne. 

11:00 - "V Dukle bolo určite veľké sklamanie po tom, čo nepostúpila medzi prvých šesť tímov. Bystričania boli celú základnú časť v prvej šestke a vypadli z nej len pre zlú bilanciu v mikrotabuľke štyroch tímov. Teraz je vidieť, že hrajú uvoľnene, strieľajú veľa gólov. Navyše sú veľmi efektívni, čo sa potvrdilo aj naposledy v domácom zápase proti Trenčínu. Je to nepríjemný súper, proti ktorému môžeme uspieť len vtedy, ak budeme dôslední v defenzíve," prezradil tréner Ján Kozák ml. pred duelom Košíc s Bystričanmi.

10:19 - Podobne ako nižšie spomínaní Trnavčania majú v poslednej dobe kvalitnú obranu aj Michalovce. Naposledy inkasovali v 71. minúte pohárového štvrťfinále práve so Spartakom. Do konca duelu už žiadny gól nepadol a do siete Zemplínčanov nesmerovala ani jedna lopta v ďalších troch zápasoch. Tím Františka Straku si tak drží čisté konto už 289 minút.

09:10 - Pred Ružomberčanmi stojí náročná výzva v podobe pevnej trnavskej defenzívy. Od gólu Zmrhala v 90. minúte súboja so Slovanom neinkasoval Spartak ani v jednom z nasledujúcich piatich súťažných vystúpení. Čisté konto si udržal v pohárových zápasoch s Michalovcami a Podbrezovou i v ligových dueloch s Dunajskou Stredou, Slovanom a Žilinou. Zverenci Michala Gašparíka tak neobdržali gól už 450 minút a zakaždým sa tešili z víťazstva.

Trnava zaknihovala päť čistých kont v rade.
Trnava zaknihovala päť čistých kont v rade.Flashscore

08:02 - Od 18:00 sa začnú boje v druhej polovici tabuľky. Líder skupiny o udržanie sa v najvyššej súťaži z banskobystrickej Dukly zamieri do Košíc. Rozbehnuté Michalovce privítajú na svojom štadióne Trenčanov. ViOn sa v Skalici pokúsi ukoristiť si prvú ligovú výhru.

07:00 - Sobota v Niké lige odštartuje od 15:00 duelom v Ružomberku. Piaty tím tabuľky bude hostiť trnavský Spartak z druhej priečky. V septembri sa obe mužstvá rozišli po remíze 2:2. Februárové meranie síl 19. kola základnej časti prinieslo výhru Ružomberčanov 1:0. 

Výsledky posledných duelov Ružomberka s Trnavou.
Výsledky posledných duelov Ružomberka s Trnavou.Flashscore

5. APRÍL

20:22 - Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina, zhodnotil duel nasledovne: "Musím súhlasiť s Vladom, že to bol rozdiel triedy, ale v efektivite. Prezentovali sme sa hrou, ktorou sa prezentovať chceme, boli sme kreatívni, vytvorili sme si tri veľké šance a výsledok mohol vyzerať inak. Šance sme nepremenili a teda sme nemohli byť úspešní. Som však spokojný s prístupom tímu. Verím, že v ďalšom zápase fanúšikom ukážeme dobrý výkon a aj dobrý výsledok."

20:17 - "Sme radi, že sme vyhrali rozdielom triedy, aj keď v Žiline sa nehrá ľahko, dôležité bolo pripraviť sa dobre v hlavách. Kvalitu na to máme, že môžeme každý zápas vyhrať. Výborne sme hrali hlavne prvých 30 minút, potom tempo prebrala Žilina. Máme smrteľné kontry, ktoré nám dnes pomohli, skvelú robotu dnes urobil Nino Marcelli, ale aj Strelec, ktorý urobil veľa práce pre tím. Som spokojný s výhrou a prístupom tímu," konštatoval kouč Vladimír Weiss st.

19:30 - Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v piatkovej predohrávke 4. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul na pôde Žiliny a na čele tabuľky majú momentálne osemnásťbodový náskok pred druhou Trnavou, ktorá bude hrať v sobotu proti Ružomberku. Šošoni ostávajú na tretej priečke. Viac v článku.

17:01 - Posledné tri stretnutia Žiliny so Slovanom, ktoré sa odohrali na Štadióne pod Dubňom, majú spojitosť v čísle štyri. Ide o počet gólov, ktorý strelilo víťazné mužstvo. Vo februári 2024 to bol bratislavský celok, keď oslavoval triumf 4:0. V apríli 2023 sa takisto tešili belasí - vyhrali 4:2. November 2022 už priniesol šťastie domácim, Žilina vtedy zvíťazila 4:1.

15:46 - Obhajca majstrovskej trofeje naposledy inkasoval na ihrisku súpera 4. novembra pri triumfe 4:1 v Banskej Bystrici. Jeho nepriestrelnosť v lige mimo svoj štadión trvá 530 minút.

14:44 - Bratislavský Slovan bude poháňať vpred možnosť zabezpečiť si titul už v blízkej budúcnosti. V prípade triumfu nad šošonmi by zverenci Vladimíra Weissa mohli spečatiť zisk ďalšej ligovej trofeje 13. apríla doma s Dunajskou Stredou. "Aj toto je motivácia a o dôvod viac, aby sme v Žiline šli na sto percent a zvládli to. Zostávame koncentrovaní a odhodlaní získať titul čo najskôr,“ hlásil pre klubovú webstránku Marko Tolič.

Najbližší ligový program Slovanu.
Najbližší ligový program Slovanu.Flashscore

13:46 - "Naposledy sme v pohári zvolili proti belasým inú taktiku, niekedy nám hra z bloku niečo prinesie, bol to Slovnaft Cup na jeden duel. Nie je to ale naša "šálka kávy". Naše DNA je útočná hra, kombinácie a dynamika. Každého baví, keď strieľame góly. Tie nám prinesie iba naša hra, naše zbrane. Verím, že ich v piatok predvedieme fanúšikom," vravel pre klubový web žilinský kouč Jaroslav Hynek pred stretom so Slovanom.

12:52 - Do Bratislavy sa vrátil stratený luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues, ale trénoval len individuálne a Slovan sa k jeho kauze zatiaľ nevyjadril. Mužstvo sa v Žiline zaobíde asi bez neho.

11:48 - "Vlado trénuje v individuálnom režime, jeho prsný sval stále nie je zahojený, bolo by riziko dať ho do zápasu. Posledné vyšetrenia ukázali, že to ešte potrebuje pár dní. Uvidíme na budúci týždeň," vyjadril sa o Vladimírovi Weissovi mladšom pred duelom so Žilinou asistent trénera Boris Kitka.

"Jardo mal výpadok, v poslednom zápase mal svalové problémy. Od začiatku týždňa ale je s mužstvom, posledné tri dni naplno trénoval, takže je k dispozícii," uviedol Kitka o stave Jaromíra Zmrhala.

10:35 - Slovanu môžu pri ďalšom kroku na ceste za obhajobou pomôcť aj produktívne individuality. Z aktuálneho kádra sú na tom v tomto smere najlepšie Dávid Strelec (9 gólov + 8 asistencií) a Tigran Barseghjan (8 gólov + 10 asistencií). V žilinskom mužstve svieti najvyššie Mário Sauer so štyrmi presnými zásahmi a piatimi gólovými prihrávkami.

09:19 - Okrem prelomenia nepriaznivej bilancie so Slovanom bude Žilinu motivovať aj ďalší fakt. V roku 2024 totiž z ôsmich súťažných vystúpení vyhrala iba jediné - 9. marca doma s Podbrezovou. Inak zaknihovala tri remízové výsledky a štyri prehry. Proti celku z Bratislavy by tak rada pridala druhý triumf.

08:00 - Štvrté pokračovanie nadstavbovej časti Niké ligy otvorí piatkový stret pod Dubňom, kde domáci šošoni vyzvú obhajcu titulu. Pôjde o duel mužstiev, ktoré po základnej časti obsadili najvyššie priečky tabuľky. Žilinčania budú chcieť prelomiť negatívnu štatistiku - v aktuálnom ročníku proti Slovanu ešte neskórovali a na nulu tak prehrali dva ligové i jeden pohárový súboj.

4. APRÍL

18:55 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (158), na druhom je Podbrezová (148). Trnavčania sa až 65-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Michaloviec (369). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (12 421), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,2 %). Skalica nazbierala už 55 žltých kariet. Hráči Košíc videli štyri červené. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (30) aj druhom (30) polčase.

18:35 - Do 4. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 60 gólov. Žilina ich zaznamenala 44, o jeden menej Podbrezová. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce s 52 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Košice (47) a Michalovce (42). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len pätnásťkrát.

18:00 - Brankár Dominik Takáč udržal už jedenásťkrát čisté konto, o jedno menej má na konte Milan Borjan. Vozinha a Popovič ich majú na konte osem. V šiestich prípadoch sa to podarilo Belkovi a Junasovi.

Aktuálna tabuľka druhej šestky.
Aktuálna tabuľka druhej šestky.Flashscore

17:50 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádzajú jedenásťgóloví Róbert Polievka a Martin Rymarenko z Banskej Bystrice. O dva zásahy menej zaznamenali Michal Ďuriš a Dávid Strelec, ako aj Čavrič a Dávid Ďuriš, no posledne dvaja menovaní v zime odišli. Nasledujú Barseghjan, Marcin, Marcelli a Medved s ôsmimi gólmi. Sedem ich strelil Tolič. Z hľadiska asistencií sú na tom najlepšie Kováčik a Barseghjan, ktorí zaknihovali po desať prihrávok. O osem sa postaral Strelec. Polievka (11+7) a Barseghjan (8+10) prispeli celkovo k 18 zásahom svojho tímu.

17:35 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky so 15-bodovým náskokom pred Trnavou, ktorá naposledy zdolala tretiu Žilinu a tá na ňu z tretej priečky stráca štyri body. Dunajská Streda nazbierala 41 bodov, čo je o tri viac ako Ružomberok, ten už na štyri odskočil od šiestej Podbrezovej.

V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica a to o šesť bodov pred Trenčínom, ale súboje s tímami bojujúcimi o udržanie sa v lige sú pre nich rozhodne málo. Zdá sa, že Skalica je v suchu, desiate Košice majú na jedenáste Michalovce náskok štyroch bodov. Zemplínčania disponujú dvanásťbodovým náskokom pred beznádejne poslednými Zlatými Moravcami.

17:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore