Najlepší zápas Skalice, mizéria ViOn-u pokračuje. Dukla vyhrala, Trenčín znova zakopol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší zápas Skalice, mizéria ViOn-u pokračuje. Dukla vyhrala, Trenčín znova zakopol
Skalica strelila prvýkrát v sezóne štyri góly počas jedného stretnutia.
Skalica strelila prvýkrát v sezóne štyri góly počas jedného stretnutia.TASR
Futbalisti Banskej Bystrice vyhrali v sobotnom zápase 4. kola nadstavby v skupine udržanie sa proti Košiciam a potvrdili siedme miesto v tabuľke, kde majú už osembodový náskok, keďže Trenčín remizoval v Michalovciach. Skalica hladko zdolala Zlaté Moravce 4:1.

Košice - Banská Bystrica 0:1

Vyložené šance sa v prvom polčase nevyskytli. Do nebezpečných pozícií sa síce dostávali Rymarenko a na druhej strane Medved, ale pri oboch stihli zasiahnuť defenzívy. Pred koncom prvého polčasu si Pišoja našiel centrovanú loptu a hlavou ju poslal priamo na Kiru.

V druhom polčase boli Košice veľmi aktívne. Faško sa po kombinácii ocitol osamotený, mieril nad brvno. Následne boli dve strely zablokované a Obounet hlavičkoval zblízka vedľa. Neujala sa ani strela Fabiša k žrdi, tú výborne vytesnil Trnovský, ktorý dostal v tomto stretnutí šancu pred Hruškom.

Banská Bystrica tak zahodené možnosti potrestala a jediným zásahom rozhodla o svojej výhre. Rymarenko poslal veľmi dobrý center na zadnú tyč, kde Marián Pišoja nedal šancu Kirovi. Obounet mal na kopačke vyrovnanie, ďalším skvelým zákrokom sa blysol Trnovský.

Dukla má na siedmom mieste náskok už ôsmich bodov pred Trenčínom. Košice ostávajú na desiatej priečke, sú o tri body pred Michalovcami.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Michalovce - Trenčín 0:0

Trenčín bol aktívnejším tímom a mal niekoľko možností na to, aby otvoril skóre stretnutia. Dzotsenidze fauloval Kozlovského a hostia získali pokutový kop, lenže ten Gajdoš nepremenil, keďže Frelih vystihol stranu. Slovinský gólman si poradil aj s pokusom Djerleka smerujúcim pod brvno.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Takisto vytesnil prudkú strelu Kozlovského. Michalovce odpovedali volejom van Kessela, ten tesne minul bránu. V nadstavenom čase úvodného dejstva potom Marcin a ani Arevalo zabudnutí na zadnej žrdi nedotlačili v stopercentnej pozícii loptu za Vozinhu.

Marcin mohol v závere rozhodnúť o výhre domácich, dobre zareagoval Vozinha. Michalovce neinkasovali už vo štvrtom stretnutí po sebe a momentálne ťahajú sériu 420 minút bez inkasovaného gólu. Trenčín nevyhral siedmy duel v rade.

Zemplínčania neprehrali od príchodu českého trénera Františka Straku už v šiestom ligovom stretnutí za sebou. Pred posledným ViOn-om majú v tabuľke už trinásťbodový náskok.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Skalica - Zlaté Moravce 4:1

Na ihrisku sa dlho nedialo nič zaujímavé. Nešťastne to takmer zmenil Podhorin, nakoľko prudký center nasmeroval iba tesne vedľa svojej brány. Následne Lukáča preveril prudkou ranou Mášik, hosťujúci brankár si dal pozor. Toľko šťastia nemal v 34. minúte, keď pas Krčíka v malom vápne dotlačil do siete kuriózne takmer ležiaci Alex Sobczyk.

Poľský útočník skóroval za Skalicu premiérovo, potreboval na to 21 zápasov. O päť minút neskôr Suľa chcel telom pokryť loptu, aby ju Lukáč chytil do rukavíc. Táto dvojica sa ale nedohodla a hru čítajúci Róbert Matejov hrací predmet zblízka napálil do siete.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ešte pred koncom prvého polčasu však Junas musel vytiahnuť dôležitý zákrok proti pokusu Jinjolavu z diaľky. Nakoniec inkasoval, keď si pas z priameho kopu od spomínaného ľavého obrancu našiel Iuri Tabatadze. Vedenie Skalice zvýšil svojím prvým gólom v Niké lige fínsky obranca Matej Hradecky

Po priamom kope nadvakrát dostal loptu za Lukáča. ViOn zaknihoval už 21. prehru v sezóne aj pre to, že Kuzma z nariadeného pokutového kopu netrafil priestor troch žrdí. Adam Morong po výbornej prienikovej prihrávke Alvesa vsietil štvrtý gól Záhorákov, čo sa im v tomto ročníku ešte nepodarilo.

Zlaté Moravce ostávajú na poslednom mieste tabuľky, kde majú iba päť bodov a už trinásť strácajú na jedenáste Michalovce. Skalica má pohodlnú pozíciu na deviatej priečke.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Aktuálna tabuľka v skupine o udržanie sa.
Aktuálna tabuľka v skupine o udržanie sa.Flashscore