Slovan znova zdolal Žilinu. Žiaril Barseghjan, sekundoval mu Marcelli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan znova zdolal Žilinu. Žiaril Barseghjan, sekundoval mu Marcelli
Slovan má na čele momentálne osemnásťbodový náskok.
Slovan má na čele momentálne osemnásťbodový náskok.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v piatkovej predohrávke 4. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul na pôde Žiliny a na čele tabuľky majú momentálne osemnásťbodový náskok pred druhou Trnavou, ktorá bude hrať v sobotu proti Ružomberku. Šošoni ostávajú na tretej priečke.

Žilina - Slovan Bratislava 0:3

Úvodné minúty zápasu veľa zaujímavého neprinášali. Aj keď sa hralo aktívne z oboch strán, tak na šance sa čakalo. Zmeniť to chcel Strelec, ale k odrazenej lopte sa v malom vápne nedostal skôr ako Hubočan. Na druhej strane v šestnástke voľný Sauer mieril vo veľmi dobrej pozícii nad brvno.

Preto zakrátko prišiel trest. Marcelli skvelou prihrávkou vysunul za obranu Tigrana Barseghjana a ten sa zoči-voči Belkovi nepomýlil. Arménsky futbalista mohol pridať druhý presný zásah, lenže prudký pokus ľavačkou nasmeroval hrací predmet priamo do žilinského gólmana.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ešte pred prestávkou mieril Gidi veľmi presne z diaľky pod brvno, Borjan vytiahol slušný zákrok. Po zmene strán sa Marcelli po narážačke dostal k strele k žrdi, tú pre zmenu vytesnil Belko. Žilina zvýšila aktivitu a chcela vyrovnať. Obrovskú možnosť mal kapitán Minárik, pretože ostal sám na päťke po rohu. Trestuhodne minul bránu.

Rovnako sa medzi tri žrde nezmestila ani rana ľavačkou od Gidiho, ten bol osamotený na hranici pokutového územia. Nevyužité šance mohli Šošonov mrzieť o to viac, že v 69. minúte Slovan skóroval druhý raz. Dobrý prechod dopredu využil Barseghjan na svoju jedenástu asistenciu v sezóne a Nino Marcelli na deviaty gól tohto ročníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sauer mohol znížiť, z hranice šestnástky mieril nad. Striedajúci Tolič sa potom pohral s defenzívou a aj keď Belko prudký pokus vyrazil, tak iba pred seba. Osamotený Tigran Barseghjan si zblízka koncovku vychutnal, skóroval už desiaty raz v sezóne. Celkovo prispel na 21 zásahov (10+11), čo je najviac v Niké lige.

Slovan vyhral v tejto sezóne aj štvrtý vzájomný zápas proti Žiline a to s celkovým skóre 10:0. Celkovo ťahajú belasí šnúru piatich výhier proti tímu spod Dubňa v rade. Šošoni prehrali v Niké lige už tretí raz po sebe. Oba tímy proti sebe nastúpia ešte 4. mája na Tehelnom poli.

Kuriozitou zápasu bolo striedanie hlavného rozhodcu, zraneného Erika Gemzického vymenil v 26. minúte náhradný arbiter Martin Dohál.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore