Dunajská Streda zlomila Podbrezovú za 16 minút, v tabuľke preskočila Žilinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dunajská Streda zlomila Podbrezovú za 16 minút, v tabuľke preskočila Žilinu
Dunajská Streda rozhodla o svojej výhre už počas úvodných minút.
Dunajská Streda rozhodla o svojej výhre už počas úvodných minút.TASR
Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v nedeľnom zápase 4. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou.

Dunajská Streda - Podbrezová 3:1

Dunajská Streda mala fantastický úvod zápasu, pretože už na začiatku druhej minúty zľava odcentroval Méndez a na päťke nepokrytý Moussa Koné zakončil z prvej k žrdi. Zakrátko si výborný pas Andzouanu medzi obrancov a Reháka našiel Matej Trusa, v páde jemným tečom napol sieť.

Spomínaný Koné v 16. minúte zvyšoval už na 3:0, pričom na jeho druhý gól prihrával Trusa. Senegalský útočník sa v posledných dvoch stretnutiach presadil trikrát. Podbrezová sa až potom dostala do hry. Loptu síce pomerne často kontrolovala, nedostávala sa však do zakončení.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Zmenil to Kabongo v 38. minúte, z dobrej pozície doslova trafil Popoviča. Keď sa už blížil záver prvého polčasu, tak obranca Bartoš vymyslel krásny pas cez polovicu ihriska do pokutového územia, aby si Ridwan Sanusi ešte krajšie spracoval loptu, využil zaváhanie defenzívy DAC a zblízka znížil.

Nigérijský krajný hráč strelil na jar štvrtý gól a presadil sa v oboch dueloch tohto ročníka na Žitnom ostrove. Navyše so siedmimi zásahmi je najlepším strelcom železiarov. Spomínaný Bartoš pridal tretiu asistenciu, čo je na stopéra pekný počin a jeho najlepší v kariére.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Obrovskú možnosť mal po prihrávke Kováčika mladý záložník Bajo, lenže strelu pravačkou nasmeroval do brvna a po ďalšom pase naspäť osamotený na zadnej žrdi nezakončil hlavou presne. DAC po víťazstve poskočil na štvrté miesto, kde má 44 bodov, rovnako ako štvrtá Žilina.

Podbrezová ostáva šiesta, v nadstavbe ani na štvrtý pokus nebodovala. V jej drese ale zažil debut Alex Lajčiak, ktorý sa stal vo veku 16 rokov a 112 dní najmladším hráčom klubu so štartom v najvyššej súťaži.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore