Podbrezová sa trápi v koncovke. Chýba mi vášeň a túžba, konštatuje Skuhravý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezová sa trápi v koncovke. Chýba mi vášeň a túžba, konštatuje Skuhravý
Podbrezová neprežíva v lige ideálnu jarnú časť.
Podbrezová neprežíva v lige ideálnu jarnú časť.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej síce mali výbornú jeseň a nakoniec sa dostali do prvej šestky, ale jarná časť im v Niké lige nevychádza podľa predstáv.

Zverenci trénera Romana Skuhravého zatiaľ počas siedmich odohraných duelov zdolali iba Michalovce. Navyše v nadstavbe ako jediný tím z prvej šestky ešte nebodovali. Momentálne ťahajú sériu štyroch prehier po sebe a šiestich duelov bez výhry v rade. Počas nej strelili iba štyri góly, až v troch stretnutiach sa nepresadili ani raz.

Práve koncovka je asi najväčší problém klubu z Horehronia. Podbrezová totiž hrá dobre a dostáva sa aj do šancí, avšak zakončenie viazne. "Po postupe do šestky mi chýba vášeň, dlhodobo chýba väčšia túžba dokázať ešte niečo viac. Mám pocit, že postupom sme sa trochu uspokojili, čo chceme zmeniť," povedal Skuhravý pre klubový web.

Dunajská Streda - Podbrezová (nedeľa, 17:30)

Železiari sa v nedeľu predstavia na pôde Dunajskej Stredy, proti ktorej v najvyššej súťaži vyhrali iba dvakrát. "Zápasy v Dunajskej vždy mali veľkú športovú kvalitu. Bol by som rád, keby sme sa v tej vášni posunuli, pretože pre to robíme maximum. Očakávam energiu a túžbu uspieť. Chcem vidieť, že máme herné sebavedomie a ideme sa biť o dobrý výsledok," doplnil český lodivod.

Posledné zápasy Podbrezovej.
Posledné zápasy Podbrezovej.Flashscore

Podobne to vidí aj obranca Marek Bartoš: "Máme problém s premieňaním šancí. Nie sme v zakončení dostatočne pokojní. Ako keby sme až príliš chceli a niekedy sa to nedarí. Musíme počkať, kým motyka vystrelí a chytíme sa," verí.

Počas reprezentačnej prestávky dostal líder podbrezovskej defenzívy od trénera Calzonu premiérovú pozvánku do národného tímu Slovenska. Na ihrisko síce neprenikol, ale aj tak si to užil a nazbieral cenné skúsenosti.

"Bolo to hlavne prekvapujúce, pretože som to nečakal, ale je to môj splnený sen, keďže som sa už ako malý pozeral na slovenských reprezentantov a na samotné zápasy. Teraz som s nimi mohol byť v jednom tíme. Je to motivácia do ďalšej práce," prezradil.

V pamäti mu utkvie hlavne stretnutie v Nórsku, kde bol prvý raz na lavičke náhradníkov. "O tomto som ani nesníval a zrazu vyjdem na rozcvičku a vedľa mňa ide Haaland s Ødegaardom, ktorých sledujem v televízii. Jediná škoda, že som sa nedostal na to ihrisko. Rád by som si proti ním zahral," dodal Bartoš.