Škandál pokračuje. Zápas Slovácka s Rapidom nebol nahlásený, rozhodca ani nemá licenciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škandál pokračuje. Zápas Slovácka s Rapidom nebol nahlásený, rozhodca ani nemá licenciu

Milan Petržela odohral proti Rapidu druhý polčas.
Milan Petržela odohral proti Rapidu druhý polčas.Profimedia
Prípravný zápas Slovácka s Rapidom Viedeň (1:2) na sústredení v Beleku, ktorý vzbudil podozrenie, že bol zmanipulovaný, nebol podľa Tureckej futbalovej federácie (TFF) oficiálne nahlásený. Rozhodca, ktorý nariadil tri penalty a jednu nechal opakovať, navyše nemal licenciu. TFF o tom informovala na svojom webe a uviedla, že chystá právne kroky.

Petr Reinberk poslal Slovácko do vedenia po bezgólovom prvom polčase, ale Rapid z dvoch sporných penált otočil skóre. Za stavu 0:0 nepremenil ani opakovaný pokutový kop českého mužstva Marko Kvasina. Hráči moravského tímu na sociálnych sieťach naznačili, že duel, ktorý riadil turecký rozhodca, mohol byť zmanipulovaný.

V priebehu stretnutia boli pri živých stávkach počas bezgólového úvodného polčasu a aj za stavu 1:1 tesne pred koncom nezvyčajne nízke kurzy na to, že padnú ďalšie góly. Situáciou sa zaoberá aj Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR).

Slovácko obeťou stávkových praktík? Kadlec: To som ešte nezažil

"Toto stretnutie sa odohralo bez vedomia TFF. Nedostali sme žiadnu žiadosť od členských asociácií alebo zúčastnených klubov. Preto TFF na zápas nenasadila rozhodcu. Naše vyšetrovanie odhalilo, že duel rozhodoval človek bez platnej rozhodcovskej licencie. V súvislosti so stretnutím sa začal právny proces," uviedla turecká federácia.

"Už sme povedali, že rozhodcu sme mali od agentúry, ktorá nám celkovo zaisťovala sústredenie. To, že by zápas snáď nemal byť ani nahlásený, sa mi zdá až skoro divné, ale nemám k tomu žiadne bližšie informácie. Nikto z klubu ani nehovoril, že by bol kontaktovaný zo strany tureckého zväzu," tvrdí hovorca Slovácka. Zverenci kouča Martina Svědíka už sú z Turecka späť doma.