Sparta bez Haraslína s ďalšími tromi bodmi, Almási rozhodol o triumfe Ostravy, gól Prekopa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta bez Haraslína s ďalšími tromi bodmi, Almási rozhodol o triumfe Ostravy, gól Prekopa

Aktualizované
Skóre na Letnej otváral Kairinen.
Skóre na Letnej otváral Kairinen.Profimedia
Sparta zareagovala na sobotňajšie víťazstvo Slavie nad Slováckom v domácom zápase 12. kola FORTUNA:LIGY a po triumfe 4:0 sa vrátila na čelo tabuľky, pred odvekým rivalom má dvojbodový náskok. Baník hral v Tepliciach celý druhý polčas v početnej výhode a využil ju v 76. minúte zásluhou Ladislava Almásiho (24). Ostrava sa vďaka víťazstvu vyšvihla na piate miesto, len o bod za tretiu Plzeň.

Sparta - České Budějovice 4:0

/za hostí D. Šípoš a M. Králik celý zápas/

Prvú veľkú príležitosť mal hosťujúci Wale Musa Alli, ktorý po spracovaní lopty pohotovo vystrelil, ale lopta išla o pár centimetrov vedľa. V 17. minúte sa tak radovali domáci. Kairinen vystrelil spoza šestnástky na zadnú žrď a skončila v sieti. V ďalšej akcii sa po prihrávke Mateja Ryneša ocitol sám pred bránou Jan Kuchta, ale netrafil ju.

V závere prvého dejstva Kuchta posunul loptu za obranu Jakubovi Peškovi, ktorý v samostatnom úniku obišiel brankára a úspešne zakončil. Druhé dejstvo sa začalo ďalším gólom. Kairinen našiel fantastickým centrom Sörensena, ktorý hlavičkou zvýšil na 3:0. V 65. minúte mohol dánsky obranca opäť skórovať po centrovanej lopte z priameho kopu, ale tentoraz zasiahol slovenský gólman Dávid Šípoš.

Hneď v ďalšej akcii najvyššie vyskočil striedajúci Qazim Laci, ale pokus albánskeho stredopoliara tesne minul priestor medzi tromi žrďami. Štvrtý zásah hostiteľa pridal Michal Ševčík, ktorý po výbornej prihrávke Veljka Birmančeviča poslal loptu do odkrytej brány a uzavrel skóre zápasu.

Štatistiky duelu v Prahe.
Štatistiky duelu v Prahe.Flashscore

Teplice - Baník Ostrava 0:1

/S. Bednár od 88. min - T. Rigo celý zápas, L. ALmási od 71. min + gól, M. Madleňák od 87. min/

Oba tímy hrali v prvom polčase opatrne a diváci videli minimum šancí. V 35. minúte si veľkú príležitosť vytvoril David Buchta, ale jeho strela z vnútra pokutového územia tesne minula ľavú žrď. Ešte väčšiu šancu mal o chvíľu Ewerton, ale namiesto odkrytej brány trafil brvno. Niekoľko minút pred koncom polčasu sa do úniku dostal Abdullahi Tanko, ktorého poslal k zemi Mičevič a po preskúmaní videom rozhodca Ondrej Pechanec udelil Srbovi červenú kartu.

Do šatní sa šlo za stavu 0:0, ani jeden z tímov dovtedy nevystrelil na bránu. Oslabenie však ofenzívny elán domácich neutlmilo. V 53. minúte sa vo veľkej príležitosti objavil Tadeáš Vachoušek, ale zoči-voči Tomášovi Grigarovi úplne zlyhal a bránu vôbec netrafil. O viac ako štvrťhodinu neskôr mohol fanúšikov Baníka potešiť Ewerton, ale z hranice šestnástky netrafil.

V 76. minúte sa už Slezania radovali, striedajúci Almási sa dostal k lopte po prihrávke Filipa Kubalu a so šťastím prestrelil Grigara. Potom mohli skórovať hostitelia, keď sa po centri dostal k hlavičke Štěpán Chaloupek, ale brankár hostí Jiří Letáček dokázal vytiahnuť dobrý zákrok. Domáci mohli mať nariadený pokutový kop po ruke Almásiho, ale hlavný rozhodca ho po zhliadnutí videa odvolal a Teplice sa penalty nedočkali.

Hodnotenia hráčov duelu v Tepliciach.
Hodnotenia hráčov duelu v Tepliciach.Flashscore

FK Jablonec – Bohemians 1905 0:1

Slovenský futbalista Erik Prekop zabezpečil svojím gólom triumf Bohemiansu 1905 nad domácim FK Jablonec. Strelecky sa presadil v 25. minúte hry po prihrávke od Matyasa Kozáka. Hral do 57. minúty.