Zlínom preletel 14-gólový hurikán, česká liga má nový rekord. Tuptov víťazný gól proti Plzni

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zlínom preletel 14-gólový hurikán, česká liga má nový rekord. Tuptov víťazný gól proti Plzni
Aktualizované
Mladá Boleslav bola súčasťou rekordu.
Mladá Boleslav bola súčasťou rekordu.Profimedia
Futbalisti FK Mladá Boleslav zvíťazili v sobotňajšom zápase 12. kola najvyššej českej súťaže na ihrisku Zlína 9:5. Štrnásť gólov v jednom stretnutí je rekordným počinom českej ligy. Ľubomír Tupta (25) strelil gól a pripísal si aj jednu asistenciu pri výhre Liberca nad Plzňou 3:0. Pre hostí to bola tretia prehra v sezóne, Slovan sa po treťom triumfe posunul na 10. miesto tabuľky.

Zlín - Mladá Boleslav 5:9

/Rakovan za domácich celý zápas/

V samostatnej českej lige bolo dodnes k videniu maximálne 10 gólov, a to hneď dvakrát. Slavia rozstrieľala v roku 1995 Uherské Hradište 9:1, zatiaľ čo duel medzi Jabloncom a Znojmom skončil pred 10 rokmi remízou 5:5

Skóre prestrelky otvoril Daniel Mareček. Vedenie však Stredočechom vydržalo len krátko, keď sa hneď po rozohraní zo stredového kruhu presadil Fantiš. Nepozornú defenzívu Mladej Boleslavi, ktorú ešte "podporila" chyba Matúša Trmala, navyše o dve minúty neskôr potrestal z dorážky Janetzký. 

Klub z mesta automobilov inkasoval ďalšiu tvrdú ranu až skraja druhého polčasu, keď vedenie parádne trafeným volejom zvýšil Bartošák. Defenzíva Zlína sa rozsypala ako domček z karietMatej Rakovan navyše školáckou chybou ponúkol loptu pred prázdnu bránu Marečkovi, ktorý šancu náležite využil.

Gólové hody sa ale neskončili. Po chybnej rozohrávke Rakovana trafil lobom odkrytú bránu skúsený Matějovský. Historicky najgólovejším zápasom v najvyššej českej súťaži sa toto stretnutie stalo po zásahu striedajúceho Yusufa.  Skóre sa však menilo ešte trikrát, v nadstavenom čase ho uzavrel striedajúci Solomon John.

Strelci duelu v Zlíne.
Strelci duelu v Zlíne.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Pardubice - Olomouc 1:1

/Budinský celý zápas - Digaňa celý zápas, Chvátal do 86. min, Ventúra do 46. min/

Karviná - Hradec Králové 1:0

/Holec, Čurma, Krčík celý zápas, Ivan do 86. min - Bajza celý zápas/

Liberec - Plzeň 3:0

/Tupta celý zápas + gól a asistencia - Tvrdoň celý zápas/

SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 2:0 

/M. Tomič do 46. min + ŽK, J. Hromada do 46. min + ŽK, I. Schranz (všetci Slavia) na lavičke/