Storočnica vo veľkom štýle. Do Trnavy príde šesťnásobný majster Španielska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Storočnica vo veľkom štýle. Do Trnavy príde šesťnásobný majster Španielska

Kapitán a odchovanec Valencie José Gaya.
Kapitán a odchovanec Valencie José Gaya.Profimedia
Slovenský futbalový klub FC Spartak Trnava oslávil sté výročie svojho vzniku prípravným zápasom proti španielskemu tímu CF Valencia. Duel na Štadióne Antona Malatinského je na programe v sobotu 22. júla o 18:00. Informovala o tom oficiálna webstránka Spartaka.

Súboj so španielskym klubom je akýmsi vyvrcholením osláv, ktoré Spartak započal v priebehu kalendárneho roka rôznymi aktivitami. Naposledy pokrstil knihu, ktorá na 700 stranách mapuje históriu klubu.

Kým "bílí andeli" skončili v najlepšej trojke tímov Fortuna ligy, Valencia si prešla v uplynulej sezóne rôznymi etapami a zachraňovala najvyššiu súťaž prakticky do posledného kola. 

Účastník La Ligy má na svojom konte šesť ligových titulov a osem triumfov v španielskom Kráľovskom pohári. Valencia triumfovala aj v španielskom Superpohári, trikrát vyhrala Pohár UEFA (1962, 1963 a 2004) a dvakrát európsky Superpohár (1981, 2004).

Vo svojej klubovej vitríne má aj Pohár víťazov pohárov z roku 1980, keď vo finále zdolala Arsenal. Dvakrát si zahrala finále Ligy majstrov. V roku 2000 prehrala vo finále s Realom Madrid, o rok neskôr po penaltovom rozstrele s Bayernom Mníchov. 

Vedenie španielskeho celku sa pred pár dňami dohodlo na pokračovaní cesty s trénerom Rubenom Barajom. Štyridsaťsedemročný kormidelník prevzal mužstvo vo februári a zachránil ho v La Lige. Najväčšími hviezdami momentálneho kádra sú odchovanec a kapitán José Gaya či uruguajský zakončovateľ Edinson Cavani