Trenčín mení trénera, mužstvo má v najvyššej súťaži zachrániť ostrieľaný Straka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trenčín mení trénera, mužstvo má v najvyššej súťaži zachrániť ostrieľaný Straka
Špecialista na záchranu mieri do Trenčína.
Špecialista na záchranu mieri do Trenčína.Profimedia
Futbalový klub AS Trenčín povedie český tréner František Straka (64), ktorý vo funkcii vystrieda Mariána Zimena (42). Skúsený kormidelník dostal jasnú úlohu - zachrániť tradičný celok vo Fortuna lige. Mužstvu patrí po 24 kolách v skupine o udržanie 11. miesto.

Dvojnásobný slovenský majster prežíva náročnú sezónu a o účasť v budúcom ročníku najvyššej súťaže musí bojovať. Vedenie sa preto obrátilo na Straku, ktorý naposledy pracoval ako expert v televízii Nova Sport.

"Zavolal mi Ladislav Valášek. Tento klub poznám ešte z čias môjho pôsobenia v Slovane, vtedy to bol skvelý tím. To nejako rozhodlo, lebo viem, do čoho idem. Aj keď ma čakajú záchranárske práce, je tam veľa mladých chalanov," prezradil Straka.

"Majiteľ je z Holandska a majú veľa zahraničných hráčov. Momentálne nie sú k dispozícii ťahúni, ale dúfam, že sa to do ďalšieho zápasu zmení a budem môcť všetko nakopnúť. Je to o srdci a bojovnosti," vyjadril sa.

Straka naposledy trénoval druholigový Třinec a vo futbalovej sfére má povesť špecialistu na záchranu zostupom ohrozených klubov: "S týmito situáciami ma zvyknú spájať a nevadí mi to. Skúsenosti, ktoré človek má, predsa odovzdáva ďalej. Je to tím, ktorý má tradíciu a som zvedavý, ako to tam bude vyzerať."