Vybičovaný záver ofenzívnej bitky o titul. O výhre Slovana rozhodla Weissova penalta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vybičovaný záver ofenzívnej bitky o titul. O výhre Slovana rozhodla Weissova penalta

Aktualizované
Kľúčový boj zvládli lepšie hostia z Bratislavy.
Kľúčový boj zvládli lepšie hostia z Bratislavy.TASR
Duel s mnohými prívlastkami, o ktorom sa toho už skutočne veľa napísalo, 7. mája však nastal čas rozhodnúť. Vypredaná MOL Aréna videla asi najlepší zápas aktuálneho ročníka, po stretnutí však na tomto štadióne domáca radosť nepanovala.

Dunajská Streda - Slovan Bratislava 2:3 (1:1)

Góly: 5. Krstovič, 80. Ramadan - 42. Lovat, 74. Green, 90+5. Weiss

Pred nástupom protagonistov na hraciu plochu sa o skvelú atmosféru postarali domáci priaznivci, ktorí si všetci spoločne zaspievali klubovú hymnu a svojich hráčov naladili na kľúčové stretnutie. Po zvukovom zážitku si prichystali aj vizuálny v podobe farebného chorea.

V tretej minúte sa nezmyselným faulom prezentoval Veselovsky, ktorý tak Kuckovi ponúkol dobrú pozíciu na priamy kop. Slovenský reprezentant však bránku hostiteľa nijak neohrozil. O pár okamihov sa však sieť trepotala na druhej strane. Z krídelnej akcie a presnej prihrávky kapitána Kalmára ťažil Nikola Krstovič, nekompromisne zakončil a v piatej minúte poslal svoj tím do vedenia.

Nečakaný ťah musel zakrátko podniknút Adrián Guľa - na ihrisko miesto zraneného Andzouanu poslal Erica Davisa. Hneď po jeho príchode sa po rohu Čakvetadzeho presadil Abubakari. Situáciu si šiel arbiter skontrolovať na systéme VAR, následne gólovú odpoveď Bratislavčanov neuznal pre ruku De Marca.

Netrvalo dlho a hostia si vypracovali ďalšiu príležitosť, na zadnej tyči sa ocitol voľný Green, z neľahkej pozície ale prestrelil bránu. V 26. minúte sa nepresnou rozohrávkou prezentoval Kašia a hasiť to musel faulom za žltú kartu. Z ponúknutej štandardky trafil Kalmár iba hradbu tiel Slovanistov. Lovat dostal v 35. minúte dostatok priestoru na center, v pokutovom území ním našiel Kucku, ten hlavou našiel len pripraveného brankára Petráša. Vzápätí sa dobrou prácou telom uvoľnil Krstovič, dostal sa až do "päťky" Slovana, tam zakročil pripravený De Marco.

Po presnom centri skúsil Lovat tri minúty pred polčasom ešte presnejšiu strelu vonkajškom, ktorá krásnym spôsobom doletela až do siete domácich - vyrovnané 1:1. Brazílsky obranca svojím technickým pokusom určil polčasové skóre.

Na prvý vzruch druhej 45-minútovky sa nečakalo dlho, hneď z jej kraja poslal Kalmár zo štandardnej situácie nebezpečnú loptu vzduchom, tá preletela celé pokutové územie Trnovského, trafiť ju nestihol ani jeden hráč. Ďalšie napätie bolo k videniu v 51. minúte po rohovom kope hostiteľov, svoje umenie musel v neľahkej situácii predviesť bratislavský gólman.

Z pošmyknutia Kružliaka pred vlastnou bránou mohol ťažiť Green, jeho strelu ale zastavil dobrým zákrokom Petráš. V nastolenom tempe sa pokračovalo aj naďalej, ďalším hráčom, ktorý mohol zmeniť stav stretnutia bol Čavrič, hlavou namieril iba do žrde. Srbského futbalistu mohla nevyužitá príležitosť mrzieť dvojnásobne, pretože po prenesení hry na opačnú polovicu zahral rukou vo vlastnej šestnástke strelec prvého gólu. Rozhodca Glova šiel celú okolnosť skontrolovať systémom VAR, pokutový kop nenariadil a Čavrič s Lovatom sa mohli tešiť.

Slovan sa z nepríjemnej chvíle dostal ideálnym spôsobom, a to gólom na 1:2. Po rohu Čakvetadzeho a zrážke Petráša s vlastným obrancom sa v 74. minúte presadil Green. Radosť zverencov Vladimíra Weissa netrvala dlho, 10 minút pred koncom vyrovnal hlavou Ammar Ramadan. Nasledujúce minúty ponúkli tlak DAC, ktorý zatlačil svojho oponenta na vlastnú polovicu, potom sa obraz hry zmenil a ťažisko sa rýchlo menilo.

V nadstavenom čase prišiel zlomový okamih - Kucka nastrelil ruku Káčera, ktorý stal v pokutovom území a bola z toho penalta. O jej exekúciu sa postaral striedajúci Weiss mladší, s pokojom premenil a postaral sa o zásah obrovského významu. Po oslave gólu dostal červenú kartu a pri odchode z ihriska vzbudil u fanúšikov Dunajskej Stredy značné emócie. Tie sa preniesli aj na samotných hráčov a držali sa v nich až do samotného záveru. Definitívny koniec priniesol až hvizd hlavného rozhodcu v 12. minúte nadstavenia. Po ofenzívnom divadle mali dôvod na nesmiernu radosť hostia, ktorí sa priblížili k titulu.

Štatistiky duelu DAC - Slovan
Štatistiky duelu DAC - SlovanFlashscore

Vyjadrenia po zápase

Vladimír Weiss ml., autor víťazného gólu: "O tomto zápase som sníval, keďže takéto duely hrám najradšej. Trénoval som prakticky iba včera. Ten moment, ktorý sa stal, som si vysníval, a preto som to aj urobil. Som rád, že to tak vyšlo. Ešte nás čakajú dva zápasy, ale vedel som, že som dostal piatu žltú kartu pri oslave druhého gólu, a že v Bystrici hrať tak či tak nebudem."

Samuel Petráš, brankár Dunajskej Stredy: "Ťažko sa mi rozpráva po takomto zápase, boli tam emócie. Myslím si, že posledná penalta nie je o čom. Aj my sme tam mali situácie, ktoré sa vyšetrili v piatich-desiatich sekundách. Nemôžeme sa však na to vyhovárať, mali sme byť o krok pred Slovanom."