Zasnežený boj o Moravu sa začal výstavným volejom. Slováci z Olomouca zaknihovali remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zasnežený boj o Moravu sa začal výstavným volejom. Slováci z Olomouca zaknihovali remízu

V zápase medzi Olomoucom a Slováckom sa hráči museli vyrovnať s mrazivými teplotami a zasneženým povrchom.
V zápase medzi Olomoucom a Slováckom sa hráči museli vyrovnať s mrazivými teplotami a zasneženým povrchom.Profimedia
Jediný zápas 17. kola FORTUNA:LIGY medzi Olomoucom a Slováckom sa skončil nerozhodne. Prvým úspešným zakončovateľom bol strelec sviatočného gólu Vít Beneš (35), ktorý krásnym volejom rozohrial premrznutých divákov na tribúnach. Hostia však väčšinu druhého polčasu dominovali a zaslúžene vyrovnali vďaka pokutovému kopu Vlastimila Daníčka (32).

Sigma Olomouc - Slovácko 1:1

/Digaňa odchytal celý zápas, Chvátal hral do 86. min, Ventúra odohral celý zápas - všetci Olomouc/

Ešte pred výkopom došlo na zasneženom teréne k prvému zraneniu, domáceho Jana Navrátila teda nahradil Martin Pospíšil. Hostia v úvode neboli neviditeľní len pre biele dresy, k slovu sa totiž častejšie hlásil Olomouc na čele s Radimom Breitom, ten však efektívnu súhru kolegov nezužitkoval. Do zápasu sa potom dostal aj tím Martina Svedíka, ktorý za nedávne úspechy získal ocenenie pre najlepšieho trénera mesiaca.

Kráľovanie kouča Slovácka doplnil v hráčskej ankete Marek Havlík, ktorý chcel v 37. minúte ukázať svoje umenie stovkám fanúšikov na premrznutom štadióne, pumelica spoza šestnástky ale iba zhodila sneh z konštrukcie brány. O niečo presnejší bol na druhej strane Beneš, ktorý výstavne upratal padajúcu loptu volejom do šibenice.

Slovácko sa v druhej polovici snažilo dopracovať k vyrovnávacej rane, o čo sa vybojovanou penaltou zaslúžil Michal Trávnik. Jeho nebezpečnú strelu obranca zastavil rukou, trest v podobe pokutového kopu potom premenil Daníček.

Vedúci gól mal na špičke kopačky Rigino Cicilia, dorážku v páde ale nezvládol usmerniť medzi tri tyče. Výkonnostné nedostatky v druhej polovici riešili "Hanáci" nedovolenými zákrokmi, ku sklzom určite nabádal aj zasnežený povrch. Po jednom z faulov v nadstavení strieľal z dobrej pozície Havlík, zmena skóre už ale nenastala. Traja Slováci v domácom drese si tak pripísali remízu. Zvyšné duely sobotného programu sa nehrali pre výrazné snehové zrážky.

Tabuľka FORTUNA:LIGY.
Tabuľka FORTUNA:LIGY.Flashscore