Derniéra elegantného velikána? Iniestov koniec v Japonsku: Túžim odísť do dôchodku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Derniéra elegantného velikána? Iniestov koniec v Japonsku: Túžim odísť do dôchodku
Iniesta sa pripojil k Visselu Kobe v roku 2018.
Iniesta sa pripojil k Visselu Kobe v roku 2018.Reuters
Bývalý španielsky a barcelonský stredopoliar Andrés Iniesta (39) neuviedol nič o svojom ďalšom pôsobisku po tom, čo v sobotu 1. júla emotívne opustil japonský klub Vissel Kobe. Naznačil však možnosť úplného konca aktívnej kariéry.

Barcelonská ikona, ktorá v roku 2010 strelila jediný gól Španielska vo finále MS proti Holandsku, ukončila svoje päťročné pôsobenie v Japonsku 57-minútovým vystúpením pri remíze 1:1 so Sapporom. Zápas bol z dôvodu série zranení pre Iniestu iba druhým štartom aktuálnej sezóny J1 league.

"Posledné mesiace boli pre mňa aj pre mojich blízkych naozaj ťažkým obdobím. Túžim odísť do dôchodku a uzavrieť svoju kariéru, v súlade s touto emóciou urobím svoj ďalší krok," povedal Iniesta podľa Kyodo News so slzami v očiach na vypredanom štadióne Misaki Park.

Španiel prišiel do Kobe, ktoré vlastní miliardár a podnikateľ Hiroshi Mikitani, v lete 2018 a pomohol klubu získať prvú trofej, keď porazil tím Kashima Antlers a v roku 2019 zdvihol nad hlavu Pohár cisára.

V nasledujúcej sezóne sa mužstvo pri svojom debute v kontinentálnej súťaži dostalo do semifinále ázijskej Ligy majstrov a v súčasnosti sa tím nachádza na treťom mieste domácej súťaže, dva body za vedúcim Jokohama F Marinos

"Prišiel som sem v roku 2018, aby som splnil sľub, že tento klub bude veľký. Mám pocit, že sa mi to podarilo dosiahnuť, na ihrisku aj mimo neho som odovzdal maximum. Dúfam, že na tento klub budete cítiť rovnakú hrdosť ako ja," vravel pri rozlúčke fanúšikom.

Japonskú ligu opúšťa skutočná legenda
Japonskú ligu opúšťa skutočná legendaTwitter / @Vissel_fr