Hancko pri ďalšom úspechu, Feyenoord získal Holandský pohár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hancko pri ďalšom úspechu, Feyenoord získal Holandský pohár

Hancko bol pri ďalšom úspechu Feyenoordu.
Hancko bol pri ďalšom úspechu Feyenoordu.Profimedia
Slovenský futbalista Dávid Hancko (26) odohral celý finálový duel Holandského pohára proti Nijmegenu. Jeho tím uspel najtesnejším rozdielom 1:0. Spolu s ním sa teší aj jeho krajan Leo Sauer (18), ktorý zápas presedel na lavičke náhradníkov.

Feyenoord - Nijmegen 1:0

Feyenoord sa do finále pohára dostal vďaka štyrom domácim víťazstvám za sebou nad FC Utrecht (2:1), PSV (1:0), AZ (2:0) a FC Groningen (2:1), čo je impozantná séria, v ktorej porazil tri tímy z hornej polovice Eredivisie. Celok z Rotterdamu dokázal vytvoriť unikátnu históriu, keď vyhral aj piaty zápas na štadióne De Kuip a tak absolvoval celú pohárovú sezónu na vlastnom stánku, čo je samo o sebe vzácny počin. Prispel k tomu aj Hancko, ktorý v súťaži zaznamenal jeden gól.

Oba tímy sa stretli vo vyraďovacej fáze aj minulý rok, fanúšikovia si doteraz pamätajú na skvelý zápas, ktorý sa po predĺžení skončil remízou 4:4. Feyenoord napokon postúpil po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Finálové stretnutie poznačilo niekoľkominútové prerušenie pre hodenú dymovnicu zo sektora divákov. Po hodine hry videli fanúšikova prvý gól, Feyenoord sa dostal do vedenia po zásahu Igora Paixaa, ktorý však následne striedal pre zranenie. Favorit stretnutia mal všetko vo svojich rukách, v 73. minúte ale zdramatizoval duel Yankuba Minteh, ktorý sa po druhej žltej a následnej červenej karte porúčal z ihriska. Domáci si napokon dianie na trávniku postrážili a môžu oslavovať.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Hancko pridal do svojej vitríny úspechov ďalšie prvenstvo, minulý rok sa s holandským tímom tešil z ligového titulu, najvyššiu súťaž ovládol aj na Slovensku v drese Žiliny (2016/17) a v Česku vo farbách pražskej Sparty (2022/23).

Pre Feyenoord ide o 14. víťazstvo v súťaži, hráči tohto klubu naposledy uspeli v roku 2018, doteraz sa vždy tešili v Rotterdame. Nijmegen bol vo finále celkovo štyrikrát, trikrát na De Kuip, trofej však nikdy nezískal. Pohár KNVP naposledy vyhral celok z tohto mesta v roku 1948, išlo o amatérske mužstvo Quick 1888. De club aan de Maas doma neprehral už 14 zápasov vo všetkých súťažiach.