Opustí Feyenoord a pridá sa k Lobotkovi s Calzonom? Záujem o Hancka prejavil Neapol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Opustí Feyenoord a pridá sa k Lobotkovi s Calzonom? Záujem o Hancka prejavil Neapol
Zamieri Hancko pod Vezuv?
Zamieri Hancko pod Vezuv?Profimedia
Kariéra Dávida Hancka (26) asi v lete naberie nový smer. Bývalá hviezda pražskej Sparty a súčasná opora Feyenoordu je totiž v hľadáčiku celého radu slávnych klubov. Podľa denníka La Gazzetta dello Sport sa medzi záujemcov zaradil aj taliansky majster SSC Neapol. V súvislosti so slovenským reprezentantom sa už skôr hovorilo o PSG a Liverpoole. Jasné je aj to, že holandský klub môže poriadne zarobiť.

Fanúšikovia Sparty dodnes spomínajú, aký mali na Letnej v slovenskom reprezentantovi poklad. Hancko si potom skvelú formu preniesol aj do Holandska, kde sa vypracoval medzi najlepších hráčov celej súťaže. Je teda pochopiteľné, že ho sledujú skauti európskych veľkoklubov. Reprezentant Slovenska nedávno priznal, že rád sleduje anglickú Premier League, kde by si chcel zahrať a nadviazať na svojho krajana Martina Škrtela.

Na zozname potenciálnych posíl mal Hancko figurovať aj v PSG, kde už pôsobí Milan Škriniar. Najnovšie sa do radu záujemcov postavil aj Neapol. Pod Vezuvom pre zmenu hrá Slovák Stanislav Lobotka a tím vedie kouč slovenskej reprezentácie Francesco Calzona. Práve vďaka nemu vraj SSC zaradil Hancka dokonca na čelnú pozíciu na zozname posíl.

"Po krátkom pôsobení v Taliansku sa v Holandsku etabloval na jedného z najlepších hráčov na svojom poste. Tréner Calzona hráča dobre pozná a zaručil sa zaňho," píše spomínaný taliansky denník.

Prvý kontakt už majú kluby za sebou. Feyenoord za hráča chce okolo 30 miliónov eur, taliansky klub by si predstavoval podľa všetkého sumu o tretinu menšiu. "Hráč mal prejaviť veľký záujem a ochotu akceptovať novú destináciu," uvádza La Gazzetta dello Sport.

Keď Hancko opúšťal Spartu, putovalo do pražskej kasy suma zhruba 8 miliónov eur, k tomu boli súčasťou kontraktu ešte ďalšie bonusy. Ak by teda teraz menil dres, už by za neho záujemca mal vyplatiť minimálne vyše 20 miliónov eur. V ktorom klube nakoniec Hancko skončí, to ešte jasné nie je, že si ale zahrá jednu z piatich najlepších európskych líg, to by mohlo byť hotovou vecou.